Krausz Andrea | 2023.12.13. 14:00
Fantasztikus ködös képeken a Balaton-felvidék hegyei
Különleges fotókat készített Somogyi László december 12-én. A sekély köd fehér masszájából szigetként emelkedik ki Szigliget, a Badacsony, a Gulács, a Tóti-hegy és a Szent-György-hegy.

Az időjárás sokféle arcát megismerhettük idén decemberben. A Balaton északi partján foltokban megmaradt a hó, december 12-én pedig ködös idő köszöntött be a Tapolcai-medence környékére. A sekély köd fölött viszont gyönyörű napsütésben lehetett része mindazoknak, akik a tanúhegyek valamelyikén tartózkodtak.

És nem akármilyen látvány tárult a szemük elé.

Mintha egy fehér tengerből emelkedne ki Szigliget
Fotó: Somogyi László – hivatalos

Felgyalogolt a ködhatár fölé

Somogyi László épp a munkahelyére, a Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpontba tartott, amikor észrevette a ködös idő adta fotótémát.

– A fényképezőgépem és a drón pedig mindig nálam van. Tapolcáról Badacsonylábdihegyre járok dolgozni, és közben teszek egy kis fotós kitérőt is ha a helyzet úgy kívánja – mondta a likeBalaton.hu-nak a természetfotós.

Elöl a Gulács, jobbra a Tóti-hegy, balra hátul pedig a Szent-György-hegy magasodik
Fotó: Somogyi László – hivatalos

 

– Sekély köd alakult ki a Tapolcai-medencében és a Balaton felett, amiből a tanúhegyek kilátszottak. Felmentem a ködhatár fölé, hiszen egy kis hegymászás nem árt meg. Drónnal készültek a képek. Természetesen a drónreptetés szabályait maradéktalanul betartom, illetve a Magyarországon megszerezhető összes drónjogosítvánnyal rendelkezem – mesélte Somogyi László, aki hozzátette,

mindig figyelemmel kíséri a várható időjárást.

Emellett saját tapasztalattal is rendelkezik azzal kapcsolatban, hogy mikor érdemes a legszebb pillanatokra vadászni a Balaton környékén. Így fotózhatta le például a sarki fényt, a napkutyát vagy hajnalmadarat, sőt egy egész kiállításra való gyönyörű felvétele van erről a vidékről.

További ködös fotókért kattints a képbe!

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva