Szijártó János/veol.hu | 2022.10.21. 17:00
Már Szigliget határában dolgoznak a munkagépek
A Tapolca és Szigliget közötti kerékpárút beruházás munkálatai már Szigliget közelében zajlanak. Már a 71-es számú főútvonalhoz közeli erdős, lápos területen dolgoznak a munkagépek és a szakemberek.

A bringaút raposkai, hegymagasi szakaszai már szilárd burkolattal rendelkeznek, a Hegymagastól Szigligetig vezető résznél a kavics alapot dolgozzák be a helyére. Korábban írtuk, hogy az út 943 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével készülhet el és a tervek szerint idén már használhatják a bringások.

Elérték Szigligetet a bringaút beruházáshoz kapcsolódó munkálatok, hordják, rendezik, tömörítik a kavicsot a nyomvonalon, ami a tőzeges, lápos talaj miatt nem könnyű feladat
Fotó: Szijártó János/Napló

 

A kilenc kilométer hosszú kerékpárút nyomvonala Tapolcáról a Kisapáti felé vezető aszfaltos úton indul el, ahol csupán a meglévő úton felfestés jelzi a kerékpárút nyomvonalát. Majd a jobb oldalon egy jó minőségű, szép tájon át vezető bringaút kezdődik, amely a Szent György-hegyet északról megkerülve, szőlőtáblák között éri el Raposkát. Itt a település meglevő útjain halad, és a kulturháztól szintén egy új úton tekerhetnek tovább a biciklisek Hegymagasra. Innen Szigligetig vezet az út a Balaton felé, ami végül a Ciframajornál éri el a 71-es számú főútvolanat és a Balatoni kerékpárutat.

 

Szigligetre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Szijártó János/veol.hu

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva