Szaniszló Hajnalka | 2022.04.30. 18:00
Szuper újdonságok könnyítik meg a bringások életét a Balatonnál
Kitáblázott kerékpárutak, elfeledett útvonal-javaslatok és hasznos szolgáltatások várják a bringásokat a Balatonnál.

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ), a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) által létrehozott konzorcium a BalatonBike365 kezdeményezéssel

olyan, kerékpárral járható, kevésbé ismert, kisebb balatoni útvonalakat is kínál, melyek még izgalmasabbá és teljesebbé teszik a Balaton körüli biciklizést.

Minden bringás bakancslistáján szerepel a Balaton körbetekerése

Kerékpáros sport- és turisztikai, valamint marketing és kommunikációs szakemberek, építészek, informatikusok, jogászok és önkéntesek évek óta dolgoznak azon, hogy a Balaton körüli kerékpározás élménye még jobban kiteljesedjen. A BalatonBike365 alapvető célja, hogy a Balatoni Bringakörúthoz csatlakozva, azzal közvetlen összekötve elérhetők legyenek

a tó déli részén, a Balaton-felvidéken és a Nyugat-Balaton-Kis-Balaton térségben kijelölésre és kitáblázásra került kerékpározható utak

az így elérhető turisztikai szolgáltatások, természeti értékek, kulturális és gasztronómiai attrakciók.

A balatoni kerékpáros turizmust fejlesztő és népszerűsítő program keretében a konzorcium átfogó kutatást készíttetett a kerékpáros turisztikai piacról annak érdekében, hogy valós ismeretek mentén szülessenek döntések, szem előtt tartva azt az alapvetést, mely szerint Magyarország turisztikai potenciáljának növelése a turisztikai desztinációkban rejlik.

A Balaton térsége zászlóshajó és kiemelt helyszín a vidéki Magyarországon

– Amikor megálmodtuk a BalatonBike365 projektet, célunk az volt, hogy az egész balatoni térségre vonatkozóan átfogóan valósítsunk meg kerékpáros fejlesztéseket, bevonva a vérkeringésbe a partközeli és háttértelepüléseket egyaránt.

Több, mint nyolcszáz kilométer kerékpározásra alkalmas utat tábláztunk ki, amelyeken húsz pihenőpont és három szolgáltatóközpont segíti a kényelmes biciklizést

a szabadidő egészséges és hasznos eltöltését és már elindult az ehhez kapcsolódó weboldal és a BB365 applikáció is, melyek segítik a kerékpáros túrák tervezését és a helyszíni tájékozódást – mondta dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke.

A BB365 applikáció ötven tematikus túraútvonalat, illetve egy, a régiókon keresztül haladó, több napon át teljesíthető MTB-útvonalat is ajánl, kitáblázott útvonalhálózattal, a túrázás szempontjából hasznos információkkal.

Fotó: MAKETUSZ hivatalos

 

Mindent megtudhatsz a balatoni bringázásról folyamatosan frissülő BRINGA rovatunkból.

Hamarosan indul a Giro d’Italia nemzetközi kerékpáros körverseny balatoni szakasza

Te is részt vehetsz rajta, teljesítheted a versenyzők által megtett távot vagy átélheted az élményt szurkolóként. Itt találod a részleteket.

Június elején megrendezik Siófok nagy hagyományokkal rendelkező bringaversenyét, a Tour de Pelso-t is. Ha érdekel ez a hangulatos kerékpáros kihívás, itt megtalálod a részleteket.

Fotó: Krausz Andrea

 

Nyitókép: MAKETUSZ hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva