Tóth B. Zsuzsa | 2024.01.27. 10:00
A Szent Korona különleges másolata Tapolcán látható
Horváth Róbert a Szent Koronát mintázta meg agyagból a kiállításra.

Bemutatták Tapolcán a Szent Korona másolatát

A magyar kultúra napja alkalmából a Tamási Áron Művelődési Központban nyílt csoportos kiállításon résztvevő alkotók között Horváth Róbert szobrász a Szent Korona pontos másával mutatkozott be.

Horváth Róbert szobrász munkái láttán minden alkalommal elámulnak a szobrászatot kedvelők. A tehetséges fiatal tapolcai alkotó a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának szobrász szakán végezte tanulmányait.

Tehetségét és tudását kiállítások és megrendelések sora bizonyítja.

Szülővárosa Körmend megrendelésére is készített köztéri alkotásokat, melyek közül a legjelentősebb a bolgár mészkőből faragott Honfoglalás emlékmű, amely az államalapítás ezredik évfordulójáról méltón megemlékezve ékesíti a várost.

Fotó: veol.hu/Zózh B. Zsuzsa

A művész számos alkotása tekinthető meg Tapolcán is

Többek között a város római kori elődtelepülésének emlékére készített reliefje, amelyet a díszudvar kapualjában helyeztek el. Betlehemi szoborcsoportja adventkor évről évre a Tamási Áron Művelődési Központban látható. A Petőfi-évforduló alkalmából a költőről készített fejszobrot ajándékozott az intézménynek, és a közelmúltban elkészítette a Szent Koronát, amelyet a magyar kultúra napja alkalmából rendezett kiállításon láthatott először a közönség.

 
Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: A Szent Korona másolata a Szent István-teremhez kapcsolódó kiállításon az államalapítás ünnepén a Budavári Palotában 2023. augusztus 20-án.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva