Mihály Szilvia | 2020.03.15. 12:00
Barlangászás helyett kiránduljunk
Bezár a Tapolcai-tavasbarlang és a balatonedericsi Csodabogyós-barlang, de mi mutatunk kirándulási tippeket a környéken.

A Kormány a 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletében a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére vészhelyzetet hirdetett ki. Ez alapján az Agrárminisztérium a barlangok esetében a látogathatóság határozatlan idejű felfüggesztéséről döntött.
A Tapolcai-tavasbarlang és a balatonedericsi Csodabogyós-barlang is a látogatási tilalom alá esik. De ne csüggedj, mutatunk néhány izgalmas dolgot a környéken!

A tavasbarlangban pár hónapja csónakáztunk, kattints ide, és olvasd el élménybeszámolónkat!

Most is érdemes eljönnöd Tapolcára, a csodaszép Malom-tó és környéke most is nyugodt és biztonságos családi sétára csábít. Ha egy kis izgalomra vágysz, akkor pedig nyomozzatok a titokzatos, elvarázsolt lények után egy applikációs játék segítségével.

Fotó: Mihály Szilvia

Balatonedericsen a Csodabogyós-barlang közelében vezet a Pele-apó tanösvény, innét varázslatos panoráma tárul a szemed elé, érdemes végigsétálni a kiránduló útvonalon, és akár a balatongyöröki Szépkilátóban is megpihenhetsz.

Fotó: Mihály Szilvia

Ha pedig borzongásra vágysz, akkor a titkos, ármányokkal és gyilkosságokkal teli balatonedericsi Fekete-kastély történetéről is olvashatsz nálunk! Az épület nagyon romos, megközelítését csak saját felelősségre ajánljuk!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva