likeBalaton.hu | 2023.05.08. 12:00
Fiatal építészek szerveznek meghökkentő rendezvényt a zalahalápi bányában
Különleges épületeivel hívja fel magára a figyelmet Hello Wood építészeti stúdió, akik júliusban egy 10 napos táborban idézik meg a jövő építészetét. Az esemény zárásaként Kráter néven zenei minifesztivállal ünnepelnek a zalahalápi bazaltbányában.

A program az elbányászott Haláp hegy posztapokaliptikus krátere nyújtja a látványos környezetet a zenéhez július 14-én és 15-én. Az eseményt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF2023) kezdeményezésére és támogatásával rendezik meg.

A tájékoztatás szerint a Kráter a különleges épületeiről és alkotótáboráról ismert Hello Wood eddigi legnagyobb alkotótáborát, a Builder Summitot zárja le, ahova a világ minden tájáról gyűlnek össze az építeni vágyók. A 8 napos művészeti alkotótábor során a 200 nemzetközi résztvevő helyspecifikus,

ideiglenes installációkkal és land art alkotásokkal tölti meg a bánya területét, amelyeket a fesztiválozók is felfedezhetnek majd.

 

Emellett kifejezetten a zenei eseményre új Hello Wood alkotás is készül, egy látványos központi land art installáció, amely a nagyszínpadot rejti majd és helyet teremt a táncolásnak.

Az egyedi színpadképet a Katttarzis bulikról ismert izgalmas fényinstallációk egészítik ki a még mágikusabb élmény érdekében.

Izgalmas helyszín építészeknek és a zenészeknek egyaránt Zalahaláp
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Elektronikus zene

A közlemény szerint a Kráter headlinere az Analóg Balaton, akik nevéhez az utóbbi évek legnépszerűbb fesztivál live act fellépései kötődnek a hazai rap közösségben egyre meghatározóbb Lil Frakk és 6363 közös produkcióval érkeznek, emellett az egyik legizgalmasabb új felfedezett, Sisi is színpadra lép.

A fesztiválon fellép a cigányzenei események állandó fellépője a Kale Lulugyi. A Wavy Budapest hip-hop kollektívát egyebek mellett Co Lee, Orlando, Aminon, valamint Blaize képviseli majd.

Mint írják, a népszerű elektronikus zenei programokat szervező Katttarzis csapata által összeállított elektronikus zenei line-upban többek között olyan nevek fordulnak meg, mint Tolo és Falcao (LavaLava), Lau, dtnb., valamint Vatsanah.

A kétnapos Kráter zenei esemény az elhagyott zalahalápi bánya hosszú távú hasznosításában is kulcsszerepet játszik.

A fesztivál során színpadként és központi eseménytérként üzemelő installáció hosszú távon a bánya turisztikai attrakciója lesz, amely a terület rekultivációja részét képezi az EKF2023 hosszútávú régiós fejlesztési programjának.

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva