likeBalaton.hu | 2023.05.06. 18:00
A kétezer forintot sem éri el az EKF24 napijegy – nagyon megéri!
Május 6-tól új kedvezményes árú Veszprém-Balaton EKF24 napijegyet vezet be a MÁV-Volán-csoport. A 24 óráig érvényes 1990 forintos jeggyel a Veszprém környéki vonatokon, Volánbuszokon, sőt a helyi V-busz járatokon is lehet utazni.

A MÁV-Volán-csoport kedvezményes utazási lehetőségekkel támogatja a Veszprémbe, az Európa Kulturális Fővárosa év keretében szervezett programokra érkezőket. Akár egynapos látogatásról van szó, vagy több napot töltenek el, érdemes ilyenkor is a költséghatékony és fenntartható közösségi közlekedést választani.

A legújabb díjtermék azoknak szól, akik csak egy napra érkeznek Veszprémbe vagy a környéken megrendezett eseményekre.

Mostantól egyetlen napijegy megváltásával

  • a MÁV-START Budapest–Veszprém–Szombathely vonalán Várpalota–Veszprém–Ajka közötti,
  • a Veszprém–Győr vonal Veszprém–Porva-Csesznek közötti, a Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca vonal Balatonfőkajár felső–Tapolca közötti,
  • a Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca–Ukk vonal Balatonszentgyörgy–Sümeg közötti,
  • és a Székesfehérvár–Siófok–Fonyód–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa vonal Balatonvilágos–Vörs közötti szakaszain közlekedő járatain,
  • továbbá a Volánbusz számos térségi helyközi járatán,
  • illetve Veszprémen belül a Volánbusz helyi közlekedésben résztvevő helyközi járatain és a helyi V-Busz járatain lehet utazni.
  • közötti szakaszain közlekedő járatain, továbbá a Volánbusz számos térségi helyközi járatán, illetve Veszprémen belül a Volánbusz helyi közlekedésben résztvevő helyközi járatain és a helyi V-Busz járatain lehet utazni.

Az új Veszprém-Balaton EKF24 napijegy a kiválasztott időpontot követő, vagy a kiválasztott járat adott állomásról történő menetrend szerinti indulási idejét követő 24 óráig érvényes.

A kedvezményes árú, 1990 forintos napijegy vonatokon csak 2. kocsiosztályon érvényes.

A jegyhez valamennyi szolgáltató esetén meg kell váltani a felárat – autóbuszok esetében az emelt szintű szolgáltatást nyújtó járatokon a távolsági kiegészítő jegyet, vasúti utazás esetén a kocsiosztály-különbözetet is –, amennyiben az utas olyan járatot vesz igénybe, amelyre a felárváltás kötelező.

A Veszprém-Balaton EKF24 napijegy a MÁV-START jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiból, valamint a MÁV applikációban is megvásárolható.

Utazzon a Gizella Napokra is Veszprém-Balaton 2023 EKF jeggyel

Minden év májusában, egy héten át ingyenes zenei, képzőművészeti, színházi, irodalmi és családi programok várják látogatókat a várnegyedben és a belváros utcáin. A május 7-14. között megrendezett Gizella Napok, a Királynék Városának legnagyobb összművészeti fesztiválja, és idén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik kiemelt rendezvénye.

A vasúttársaság által januárban bevezetett 2023 forintos Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy minden kiemelt program idején megváltható,

így a május 7-14. közötti Gizella Napokra is kedvezményes utazási lehetőséget kínál.

A rendezvénysorozat esti programjaihoz igazodva szombati és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokon éjszakai mentesítő gyorsvonat közlekedik a fővárosba. Az éjszakai vonatjárat a késő esti idősávban véget érő programok után,

Veszprémből 23:41-kor indulva kínál hazajutási lehetőséget a fővárosba,

Székesfehérvárra és a környező, vasúttal elérhető településekre: Hajmáskérre, Pétfürdőre, Ösküre és Várpalotára. A vonathoz a V-Busz késő esti helyi járata is csatlakozik. A rendezvények után éjszakai buszjáratok is segítik a hazajutást Veszprémből a környező településekre. Május 13-án és 14-én hajnali 1:00-kor Veszprém, autóbusz-állomásról Székesfehérvár, Siófok, Balatonalmádi, Balatonfüred, Tapolca, Ajka, valamint Zirc felé közlekednek autóbuszjáratok, amelyek az útvonalba eső településeken is megállnak.

Nyitókép: Illusztráció/Rosta Tibor

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva