viharjelzés: I. fokozat
15°
20°
NY
6 km/h
Hegyek - Várak - Borok - gyalogtúra második nap
Káptalantóti Kossuth utca 8
2018 nov. 18. 08:30 - 17:00
E-mail cím kaland.sport.hu@gmail.com
Megosztom
A hétvégi túra második napján meghódítjuk a tetején található várról híres Csobáncot és az óriások szőlőskertjének is nevezett Badacsonyt.

A két napos túra minden egészséges ember számára teljesíthető, de jólesően fárasztó. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 6-7 óra. Szédülésmentesség, magabiztos mozgáskoordináció előny.

A túra díja MAKASE tagoknak ingyenes, vendégeknek 4 ezer Ft.

Vasárnap:

Találkozó Káptalantótiban, a Szent Márton püspök-templom előtt 8:45-kor. A mai napon két kisebb túrát teszünk. Először a Csobánc-hegyet vesszük célba. Meredek, de nem hosszú úton jutunk fel a csúcsára, ahol megcsodáljuk az egykori hősi harcok helyszínének, Csobánc várának romjait. Mivel utunkat csak kevés erdős szakasz tarkítja, így folyamatosan gyönyörködhetünk az alattunk elterülő tájban. Kis pihenőt követően visszaereszkedünk Káptalantótiba, és autóinkkal átutazunk Badacsonytomajra.

Innen indulunk fel a Tapolcai medence legmagasabb tanúhegyére, a 437 méter magas Badacsonyra. A Kisfaludy-forrásnál megtöltjük kulacsainkat, és a Kuruc-körút tanösvényen végighaladva, majd jó pár lépcsőt, és meredek kaptatót leküzdve felérünk a Kisfaludy kilátóhoz. A 16 méter magas, három emeletes kilátó legfelső szintjéről pazar kilátásban lesz részünk a Tapolcai-medence tanúhegyeire, a Balatonra, a Bakony és a Keszthelyi-hegység vonulataira. Itt elidőzünk egy kicsit, majd visszatérünk autóinkhoz. Búcsút veszünk egymástól és hazaindulunk.

Távok: 10-10 km, szintemelkedés: 335 és 530 m, menetidő: 6-7 óra.

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva