likeBalaton.hu | 2021.08.23. 10:00
Kvíz: Hatalmas tűzesetek a Balaton körül
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról: vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

2021 februárjában kapott lángra a nádas Fonyódnál. A terület 70-80 százaléka országosan is védett. Mekkora terület égett le a tűz miatt?

MTI/Varga György
2/5

Te tudod, hogy mit kell tenni, ha kigyullad a balatoni komp, amelyen épp utazol?

Fotó: Krausz Andrea
3/5

2019 tavaszán is volt egy hatalmas tűzeset Fonyódnál. Szintén a berek égett, 5-6 méteres lángokkal. Mit mondtak akkor a szakemberek, mennyi idő kell, hogy begyógyuljanak a természet sebei azon a területen?

MTI/Varga György
4/5

2020 februárjában a Fülöp-hegyi Millenium kilátó égett le Révfülöpnél. Mi okozhatta a tűzet a szakértők szerint?

Fotó: Szücs Ildikó
5/5

2021 április elején a Kis-Balatonnál, Sármellék térségében égett a nádas. Milyen speciális járművet használtak a tűzoltók az oltáshoz?

Fotó: Önkormányzati Tűzoltóság Balatonboglár - Balatonlelle
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Nádastűz Sármelléken
Fotó: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva