likeBalaton.hu | 2021.03.06. 06:00
Kvíz: Tavasz és virágtenger Balatonnál
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos énedet, a tó iránt érzett minden rajongásodat és az összes tudásodat! Sok sikert kívánunk!

 

Nézd meg a többi kvízünket is itt!

 

1/5

A tervek szerint 2021-ben is lesz tulipánszüret, amelynek tavaly is óriási sikere volt. Hány szál tulipán bont szirmot idén Kőröshegyen?

Fotó: Kőröshegyi Levendulás Facebook

2/5

Melyik növényére hasonlít a farkasboroszlán virága? A Kis-Balatonnál ez a virág a tavasz első hírnökei közé tartozik és idén már februárban virágzott.

Fotó: Balaton-felvidéki Nemzeti Park

3/5

A tihanyi levendula atyja, dr. Bittera Gyula illóolajgyáros külföldi kutatómunkát is végzett, hogy a lehető legjobb minőségű illóolajat állítsa elő a Balaton partján. Honnan hozatott levendulamagot?

Fotó: Bittera Gyula Alapítvány archív

4/5

A Hévízi-tóban úszni egészen különleges élmény: körülöttünk a vörös, kék és fehér tavirózsák látványával. Melyik szín volt őshonos a tóban?

Fotó: Mihály Szilvia

5/5

A levendula nem csak virágként örvendeztet meg bennünket illatával, zamatával. A tihanyi bencés szerzetesek csak a saját levendulás sörüket isszák. Milyen színű és milyen típusú ez a sörkülönlegesség?

Fotó: Horváth Virág

Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva