likeBalaton.hu | 2023.09.05. 08:00
Befejeződik a veszprémi vasútállomás épületének felújítása
A végéhez közelednek a felújítási munkálatok Veszprém vasútállomásának épületén.

Az EKF rendezvénysorozat kapcsán a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a MÁV-Volán-csoport stratégiai partnerségi megállapodást kötött, amelynek célja, hogy kölcsönösen segítsék egymást a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében.

Fotó: MÁV

 

Az állomást az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva újítják fel

A beruházás 1,105 milliárd forintból, részben hazai költségvetési támogatásból és 355 millió erre a célra elkülönített MÁV saját forrásból valósul meg.

A kivitelezést a Vemév-szer Kft. végzi. A veszprémi munkálatok 2023 februárjában kezdődtek, és két ütemben valósulnak meg.

Fotó: MÁV

 

Az első ütem július közepén zárult

az utasok már használhatják a felújított utasforgalmi területeket, és a kívül-belül megújult utascsarnokban üzemelő pénztárat.

Jelenleg folyamatban van a beruházás második üteme

a peron felőli részen a homlokzat színezése, az előtető építése, az utascsarnok akadálymentes kijáratának és a peron felületének kialakítása, burkolása.

A nyugati homlokzati részen zajlik a nyári váró kialakítása. Az aluljáró és a terület fedése, valamint a terület burkolása már megtörtént. Az őszi átadásig még a padok kihelyezése, illetve néhány további munkafolyamat van hátra.

Fotó: MÁV

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: magyarepitok.hu
Nyitókép: MÁV

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva