likeBalaton.hu | 2022.12.21. 16:00
Emberkereskedőket fogtak Veszprém megyében – VIDEÓ!
A rendőrségi videón mutatjuk, hogyan fogtak emberkereskedőket Veszprém megyében.

Bűnszervezetet számolt fel a rendőrség Veszprém megyében

Emberkereskedőket fogott el a rendőrség és emellett kényszermunka gyanúja miatt is büntetőeljárást folytatnak velük szemben.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytat nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A büntetőeljárás adatai alapján Pápán egy család úgy jutott jövedelemhez, hogy

kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket szervezett be különböző fizikai munkák elvégzésére.

Az ügyben beszerzett információk alapján a nyomozók megállapították, hogy a család tagjai –

a 63 éves nagyapa, a 41 éves lánya és 37 éves férje, valamint a 19 éves unoka – több éve abból élt, hogy perifériára szorult embereket kihasználtak

őket munkára kényszerítettek. A gyanúsítottak a beszervezések alkalmával fizetést, komfortos szállást, napi háromszori étkezést ígértek a rászorulóknak, azonban később ezekből szinte semmit nem teljesítettek.

A dolgoztatott embereknek fizetést nem adtak és embertelen körülmények között szállásolták el őket.

Az így kihasznált embereket személyi szabadságukban korlátozták, ideiglenes – a gyanúsítottak által biztosított – lakhelyüket egyáltalán nem, vagy csak engedéllyel hagyhatták el.

Így fogták el az emberkereskedőket

A Terrorelhárítási Központ munkatársai – a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói felkérésére – 2022. december 20-án összehangolt akcióban lakóhelyükön elfogták a 41 éves nőt, illetve a 19, a 37 és a 63 éves férfiakat. Ellenük a rendőrség emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A nyomozati cselekmények végrehajtása jelenleg is folyamatban van.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

 

 

 

Forrás: police.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva