MW | 2023.11.23. 16:00
Galambos Erzsi utolsó fellépése Veszprémben volt – búcsúzik a színház
Galambos Erzsi utolsó fellépése a veszprémi operettfesztiválon és egy archív beszélgetés a közelmúltban elhunyt dívával.

– Mély fájdalommal értesültünk Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának, a Budapesti Operettszínháznak és a József Attila Színház örökös tagjának elvesztéséről. Fájó, de örömmel teli szívvel tekintünk vissza csodálatos munkáira és hálásak vagyunk, hogy a VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettefesztivál keretében – már második alkalommal – néhány hónapja vendégül láthattuk, ahol egy beszélgetés keretében ismerhettük meg közelebbről és kedves produkciójával elkápráztatta a veszprémi közönséget. Ez volt Galambos Erzsi utolsó fellépése. Emlékét, kedves mosolyát, színészi nagyságát örökké szívünkben őrizzük – írta a Veszprémi Petőfi Színház közösségi oldalán.

Ahogyan akkor a művésznő nyilatkozta: Magát az életet, mint művészetet imádom.

A teljes interjú itt olvasható.

A beszélgetés során szóba került a mozi, hiszen Galambos Erzsi már tizenéves korában rajongott a mozgóképekért – különösen, ha volt benne szteppjelenet –, így szívesen töltötte a délutánjait a filmszínházban. Ezért pedig nagy áldozatokat hozott.

– Moziba is csak úgy tudtam elmenni, hogy minden vasárnap körbeszaladtam a gangon, hogy kinek kell húsz fillérért elmosogatni – magyarázta.

Galambos Erzsi Az örökifjú díva! című szakmai beszélgetésen
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Nyitókép: Veszprémi Petőfi Színház

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva