likeBalaton.hu | 2024.01.05. 12:00
Idén is lesz Holtszezon Irodalmi Fesztivál
A Holtszezon Irodalmi Fesztivált február 23–25. között rendezik meg, immár harmadik alkalommal.

A 2024-es Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált február 23-25. között rendezik meg Veszprém belvárosában.

A fesztivál három napon keresztül, nyolc különböző helyszínen zajlik. Számos művészeti produkciót, koncertet és különböző előadásokat kínál, különösen fiatal előadók bemutatásával. Az esemény az irodalmat, az írást és a zenélést hozza közelebb a közönséghez, örömöt adva az alkotásban, a közös gondolkodásban és a különböző nézőpontok találkozásában. Nemcsak szórakoztat, hanem az alkotói folyamatba is bevonja a közönséget, például képregénykészítési workshopokkal​​.

Tavaly is nagy siker volt

2023-ban a fesztivál egy nappal hosszabb lett az előző évhez képest, így négy napig tartott 13 helyszínen, több mint 100 programmal. Az eredeti koncepciója nem változott, az irodalomra és a határműfajokra helyezte a hangsúlyt, amelyek népszerűek, de ritkán találkozhatunk velük kulturális eseményeken. A 2023-as fesztivál nemzetközibbé vált, több neves nemzetközi alkotó csatlakozott hozzá, többek között Leopold Maurer bécsi képregényrajzoló és Kira Poutanen finn ifjúsági regényíró. A különböző előadásokat számos workshop egészítette ki, mint például a képregénykészítés, krimiírás, dalszövegírás, bábszínház, kreatív írás, konceptuális grafika, graffiti műhely. A fesztivál programjai ingyenesek voltak, de a látogatásuk többségéhez regisztráció szükséges volt​​.

Még nem sok részlet ismert az idei közreműködőkről

Ttekintettel a fesztivál növekvő nemzetközi jellegére és a workshopokra, valamint a különböző irodalmi műfajokra helyezett hangsúlyra, valószínűleg továbbra is helyi és nemzetközi irodalmi személyiségeket, művészeket és workshop vezetőket hívnak meg az eseménysorozatra.

 

Forrás: holtszezon

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Holtszezon

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva