Balla Emőke/veol.hu | 2023.01.16. 10:00
Kezdődik az ünnepi hét Veszprémben
Január 21-én, szombaton kezdődik az Európa Kulturális Fővárosi programsorozat, az ünnepi rendezvényeket egész hetes programsorozat vezeti fel.

Január 21-én minden szem Veszprémre és a Bakony-Balaton régióra szegeződik. Szombaton egy grandiózus megnyitó keretében elindul az Európa Kulturális Fővárosa programév, amely 365 napon át tölti meg kultúrával Veszprémet és a Bakony-Balaton régiót. Január 17-e és 20-a között kísérőprogramok várják az érdeklődőket.

Fotó: VEB2023 – hivatalos

Január 17-én, kedden 17 órakor a Művészetek Háza Veszprém Dubniczay-palota Várgalériában Balaton retro – reklám és propaganda az ideális nyaralás szolgálatában címmel nyílik kiállítás, 19 órakor a Papírkutyában a Sebastian Schub koncertezik. Ez utóbbi program szerdán és csütörtökön is lesz.

 

 

Január 18-án délután fél ötkor ingyenes Veszprém séta indul a Tourinform iroda elől, hat órakor a Művészetek Háza Csikász Galériában Várnai Gyula Védőbeszéd kiállítása nyílik a művész tárlatvezetésével.

Január 19-án Glass Focus címmel csoportos kortárs üvegművészeti tárlat nyílik a Művészetek Háza Dubniczay-palotában.

Január 20-án, pénteken műgyűjtők napja lesz a Művészetek Házában: négy órakor Kultur.Kontakt.Konkret címmel nyílik kiállítás a Dubniczay-palotában, hat órakor pedig Fókuszban a női alkotók, a Modern Képtár-Vass László Gyűjtemény anyagából látható tárlat. Pénteken délután – valamint szombaton és vasárnap több alkalommal – a Veszprémi Érsekség vársétákat szervez, melynek keretében betekintést adnak a kivitelezés jelenlegi állásába, illetve kulturális, műemléki különlegességekkel készülnek, egy kis ízelítővel a májusban induló Work in Progress ’23 kiállítássorozatukból. Este nyolc órakor InterUrban – Daumantas Lukosiunas improvizációs koncertjét hallhatják a Terem bárban.

Veszprémbe tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: VEB2023-hivatalos

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva