likeBalaton.hu | 2024.04.24. 08:00
Kordáék, Rúzsa Magdi és a Pogány Induló is a veszprémi Gyárkert fesztiválszínpadán
2024 nyarán a Gyárkertben lép fel a Quimby, a Carson Coma és a Hooligans is. Az eljutás érdekében sűrítik a közösségi közlekedést.

A régió egyik legnagyobb és legkiemelkedőbb koncerthelyszínén idén is népszerű előadók koncertjeit élvezheti a nagyközönség. A hazai zenei élet kiemelkedő előadói lépnek színpadra hétvégenként, a tavalyi nagy kedvenceken – mint Rúzsa Magdi, a Quimby, a Carson Coma, Majka vagy Ákos – túl új nevekkel is bővül a Gyárkert, színpadra lép többek között Balázs Klári és Korda György, Dzsúdló, a fiatalok új kedvence, a Pogány Induló, a Hooligans és a legendás Kopaszkutya lemezt bemutató koncerttel Hobo is.

Fotó: Gyárkert

Tavaly az Európa Kulturális Fővárosa projekt keretein belül egész nyáron át tartó fesztivállal várta a vendégeket a veszprémi Gyárkert, a rendezvénysorozatnak pedig

nem csupán a helybeliek körében volt hatalmas sikere, az ország többi részéről is vonzotta a nézőket, s felmerült az igény a folytatásra.

Veszprém önkormányzata éppen ezért döntött úgy, hogy a volt bútorgyár helyén tavaly létrehozott népszerű helyszínen, a Gyárkertben idén is koncertekkel várják az érdeklődőket.

Fotó: Gyárkert

A Veszprém Kártyával rendelkezők korábban juthatnak jegyhez

– A Gyárkert az Európa Kulturális Fővárosa év egyik legnépszerűbb eleme volt, nemcsak a városiak szerették, de a térségből is sokakat vonzott a városba. Ez egy olyan siker, amivel hosszú távon tervezni kell. A nyár sikere megmutatta, hogy a veszprémiek mit szeretnének kezdeni valójában az egykori bútorgyár területével. Idén is a zenei élet élvonalából áll majd össze a program, az önkormányzati támogatásnak köszönhetően pedig nem piaci árakkal kell kalkulálniuk azoknak, akik belépőjegyet vásárolnának, hanem annál kedvezőbb áron látogathatják a koncerteket. A Veszprém Kártyával rendelkezők pedig 48 órával korábban juthatnak hozzá a jegyekhez – részletezte Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Fotó: Gyárkert

A koncerthelyszínt nem csak a közönség szerette, az előadók is elégedettek voltak a körülményekkel, a színpadot többen is a Budapest Parkhoz hasonlították. A Gyárkert üzemeltetésére ezúttal is a terület vagyonkezelője, a Veszprém 2030 Kft. írt ki pályázatot, amelynek az eredményét a múlt héten hirdették ki, nyertese pedig az Weekend Event Kft. lett, amely a rendezvényhelyszín tavalyi üzemeltetését is végezte.

– Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy az idei évben is lehetőségünk nyílik ennek a régióban hiánypótló rendezvényhelyszínnek a működtetésére. A tavalyi év bebizonyította, hogy mekkora igény van egy ilyen remek adottságokkal rendelkező helyszínre és arra a sokszínű kulturális-zenei kínálatra, amely napjaink könnyűzenei fellépőit vonultatja fel az aktuális nevektől az élő legendákig – mondta el Fülöp Zoltán, a Weekend Event Kft. egyik tulajdonosa.

A jegyértékesítés április 23-án indul, az első 48 órában kizárólag a Veszprém Kártyával rendelkezők jogosultak a kedvezményes, early bird jegyek megvásárlására. A nagyközönség április 25-től érheti el a belépőket.

Fotó: Gyárkert

A Quimby és a Necc Party nyitja a Gyárkert szezonját

A Gyárkert június 21-én Necc Partyval nyitja meg a szezont, ugyanazon a hétvégén a Quimby is érkezik. A következő hetekben Rúzsa Magdi, Beton.Hofi, a Kispál és a Borz, valamint Ákos újrázik, de új Gyárkert-előadóként Dzsúdló, a Punnany Massif, Korda György és Balázs Klári, Hobo, a Bëlga és a Hooligans is színpadra lép a nyár folyamán. A Gyárkert programjában természetesen helyet kapnak veszprémi zenekarok is, akik adott esetben a főkoncertek előtti bemelegítő hangulatról gondoskodnak. A fellépők listája még korántsem teljes, a szervezők további nevek bejelentését ígérik az elkövetkező hetekben.

Fotó: Gyárkert

Sűrített busz- és vonatközlekedés a koncertek napjaihoz igazodva

A szervezők a tavalyi év pozitív tapasztalatai alapján már elkezdték az egyeztetéseket, hogy a koncertek napjaihoz igazítva a régión belül a vonat és busz közlekedés is sűrített járatokkal és meghosszabbított menetrenddel álljon rendelkezésre a Gyárkertbe látogató közönség részére.

Fotó: Gyárkert

Nézd meg itt a Gyárkert díjnyertes installációját

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Nyitókép: Gyárkert

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva