MW | 2024.03.11. 14:00
Kortárs parádé a Veszprémi Tavaszi Tárlaton
Csaknem száz kortárs művész alkotását mutatja be a Veszprémi Tavaszi Tárlat, a veszprémi várban. Az április végéig látogatható kiállítás a 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményeire reflektál.

Dohnál Szonja elmondta: meghívásos módon kérték fel a régióhoz kötődő alkotókat, akiknek munkái a Dubniczay-palotában és a Csikász Galériában láthatók majd.

Fotó: vemevszer

A kiállított művek között láthatók digitális technológiával készült alkotások, üveg-, textil-, kerámia művek, festmények és grafikák.

Ugyancsak a Dubniczay-palotában látogatható a Kettőezerhuszonhárom. Best of elnevezésű tárlat, mely a neoavantgárd, a kortárs képzőművészet, valamint a régióhoz kötődő művészeti tradíció és a design kapcsolatát jeleníti meg.

A Veszprémi Tavaszi Tárlatot 2022-től a Dubniczay-palota kiállítóhelyén biennálé rendszerben, azaz minden páros évben rendezik meg. Újdonság, hogy a Csikász Galériában a Tavaszi Tárlathoz kapcsolódó tematikus kiállítás is nyílik. Első alkalommal 2022-ben Korényi Dalma és Somogyi Győző alkotásait láthatta a közönség. Idén február végéig Lugossy Edit és Lugossy László EMLÉK-KÉPEK című tárlatát láthatták az érdeklődők. A Veszprémi Tavaszi Tárlat április 28-áig látogatható.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: szabadfold.hu
Nyitókép: vemevszer

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva