likeBalaton.hu | 2021.05.27. 14:00
Öt különleges premierrel készül a Veszprémi Petőfi Színház
Öt nagyszínházi premierrel, stúdiószínpadi, gyermekszínházi- és ifjúsági bemutatóval is várják a közönséget Veszprémben.

– Az első bemutató Ken Ludwig A hőstenor című bohózata lesz Tasnádi Csaba rendezésében. Ezt követi A mindenség elmélete című, Stephen Hawking életét bemutató darab. A művet a színház felkérésére írt Lőkös Ildikó és Guelmino Sándor rendezi – mondta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója.

Színpadra viszik a Lili bárónő című operetett

A jövő évadban színre viszik Huszka Jenő és Martos Ferenc Lili bárónő című operettjét Forgács Péter rendezésében, és William Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékát is, amelyet Oberfrank Pál rendez. Az évad utolsó bemutatója Lévay Szilveszter és Michael Kunze Mozart című musicalje lesz, amelynek rendezője Somogyi Szilárd.

Piros Ildikó Szabó Magda-estje, Pilinszky emlékest is várja a látogatókat

A Latinovits-Bujtor Játékszínben láthatja a közönség Abigél titkai címmel Piros Ildikó Szabó Magda-estjét, valamint Lengyel Nagy Anna Élet.történetek.hu című sorozatának két részét, A mi Józsinkat és az Erzsikét Keresztes Tamás és Pelsőczy Réka rendezésében. Ősbemutatóval is várják a közönséget: Móricz múzsái című drámáját az író, Gyökössy Zsolt viszi színre. Bemutatják Lezsák Sándor 80 vödör levegő című tragikomédiáját is, amelyet Oberfrank Pál rendez, és Pilinszky János születésének századik évfordulójáról is megemlékezik a társulat.

Nézd meg itt, hogy mi mindent érdemes meglátogatni Veszprémben!

Jön a Rátonyi Róbert Operettfesztivál

– Június 11. és 13. között idén is megrendezzük a Rátonyi Róbert Operettfesztivált, amelynek előadásait rendhagyó módon a város lakótelepein, közterületein is láthatják a nézők. A Lélektől lélekig érzékenyítő fesztivált, amelyen a mindennapi kihívásokra adható válaszokat járják körül a színház eszközeivel, július 16. és 18. között tartjuk meg – mondta Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese.

Rátonyi Róbert Operettfesztivál a Veszprémi Petőfi Színházban
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház hivatalos

Nyári táborokkal kedveskednek a gyerekeknek

Nyári táborokat is szerveznek több turnusban, melyeknek részben a balatonalmádi Magtár, részben pedig a Veszprémi Petőfi Színház ad otthont.

Gyermekszínházi premierek is lesznek

Gyermekszínházi bemutatóként A holdbéli csónakos címmel viszik színre Weöres Sándor mesejátékát, valamint Bozsó József és Kocsák Tibor Hagymácska című mesemusicalje is szerepel a bemutatók között. Ifjúsági előadás készül A két Lotti című Erich Kastner-regényből, Dvorák Gábor rendezésében Egyperceseket és József Attila-estet is láthat a közönség, és a Kabóca Bábszínházzal közös produkció lesz Katona József Bánk bánja.

 

Nyitókép: A Hagymácska előadása a Veszprémi Petőfi Színházban
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva