MW | 2024.04.15. 16:00
Superenduro, azaz vagány motorosok ralija a Balatonnál
A V-Híd Rally Hungary közönségének is bemutatták a Superenduro sportágat Veszprém vármegyében.

A Superenduro bemutató az április 12-én rajtolt V-Híd Rally Hungary rendezvény betétprogramja volt.

Fotó: veol.hu/Fülöp Ildikó

A futam biztonsági és sportszakmai szempontból megfelelt egy versenynek, de nem értékelték a résztvevőket. Az volt a cél, hogy a V-Híd Rally Hungary közönségének is megmutassák a sportágat, amelyre februárban már több mint tizenháromezer néző volt kíváncsi az MVM Dome-ban rendezett Superenduro GP of Hungary alkalmával.

Fotó: veol.hu/Fülöp Ildikó

A bemutatófutam egy régen használt és a V-Híd Rally Hungary megrendezése kapcsán az idei évre ismét alkalmassá tett pályán zajlott, és várhatóan edzések, versenyek során újra bekapcsolódik a MAMS Enduro Szakágának vérkeringésébe.

– A bemutatóra az alábbi versenyzők jelentkeztek: ifj. Ott Kornél, Mizsér Gergő Tomek, Kovács Dávid, Molnár Lázár, Tádics Dani, Halasi József, Kubik Richárd, Sánta Gábor, Holló Bence, Hajdú Ádám, Kiss Álmos, Ódor Levente – mondta el Adorján Viktor TRP Hungary üzletfejlesztési igazgató.

 

A Superenduro-ról

A sportág lényegében az enduro, a motocross és a trial versenyzés ötvözete, az edzéseken az óra ellen kell hajtani, a futamokon viszont test-test elleni küzdelem is zajlik. Különböző szekciók vannak, akadnak endurós, jellemzően fa- és kőakadályok, vannak motocross-elemek, például ugrók, hullámsorok, mandinerek, kanyarok, és vannak trialos ügyességi elemek is, előfordulhatnak magasabb építmények is.

Szöveg forrása: superenduro.hu

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: veol.hu/Fülöp Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva