likeBalaton.hu | 2024.03.19. 12:00
Turán Frigyes és Zsiros Gábor újra együtt a veszprémi a raliversenyen
A Turán-Zsiros raliversenyző-páros korábban nyolc évig versenyzett együtt, az idei Rally Hungary-n ismét együtt indulnak.

Hét év szünet után újra Zsiros Gábor lesz a navigátora a rali országos bajnokságban legutóbb ezüstérmes Turán Frigyesnek, a mezőny egyik legnépszerűbb versenyzőjének.

A páros korábban nyolc évig versenyzett együtt, 2010-ben a világbajnokság bulgáriai futamán elért abszolút nyolcadik helyükkel egyedüli magyar duóként szereztek vb-pontokat, a 2011-es Akropolisz- és Német-ralin pedig SWRC kategóriában harmadikként zártak. Mindezek mellett a magyar bajnoki futamokon számos dobogós helyezést értek el.

– Gábort nagyon jó navigátornak tartom és a barátságunk is megmaradt, így kézenfekvő megoldás volt, hogy újra ő üljön a jobbomon ss rendkívül motivált az idei szezont illetően. „Szeretnénk idén minél jobb eredményt elérni közösen, már nagyon várjuk a veszprémi rajtot – fogalmazott a Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyző pilóta.

Turán Frigyes 2019-ben megnyerte az akkor még Nyíregyházán és környékén rendezett Európa-bajnoki viadalt, ezzel máig az egyetlen magyar győztese a hazai Eb-futamnak.

A mostani szezonban a HUMDA országos rali bajnokság a Rally Hungary elnevezésű Európa-bajnoki szezonnyitóval azonos időpontban indul Veszprémben és környékén április közepén.

Zsiros a 2016-os szezon végén gerincproblémái miatt döntött úgy, hogy szünetet tartanak, de kapcsolatban maradtak, most pedig felvetődött az ötlet, hogy újra együtt folytassák a versenyzést.

– Mindkettőnknek hiányzik a tarsolyából egy magyar bajnoki cím, talán eljött a mi időnk. A felkészülésünk nem változik, tanulmányozzuk a belső kamerás felvételeket, mindenképp új, aktuális itinert készítünk majd, és a magyar bajnoki címet célozzuk meg pontos, gyors versenyzéssel – nyilatkozta a navigátor.

Az Eb-mezőny ötödik alkalommal látogat Magyarországra, de először lesz szezonnyitó viadal a Rally Hungary.

A versenyzőkre három nap alatt 13 gyorsasági szakasz és több mint 192 versenykilométer vár, a versenyközpont és szervízpark a Veszprém Arénánál lesz

míg a prológot a Királyszentistván melletti raliarénában rendezik.

A HUMDA országos ralibajnokság idén a tervek szerint hat viadalból áll majd, Veszprém után Miskolc, majd Pécs, Székesfehérvár, Győr és a Zemplén következik.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Turán Frigyes a Rally Hungary 4. gyorsasági szakasza 2021-ben
Fotó: MTI/Vajda János

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva