likeBalaton.hu | 2022.03.24. 10:00
Szabadulószobából indult az új veszprémi program
Új, generációkat összekötő közösségi program indult a tavaly elkészült veszprémi Pannon KözTéren.

Generációs Híd: szabadulószobából indult az új programsorozat

A 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program keretében új, generációkat összekötő közösségi program indul a tavaly elkészült Pannon KözTéren. A március 23-án egy sport témájú szabadulószobás kalanddal induló programsorozatban a tervek szerint ebben az évben kilenc esemény lesz, hogy a sport és a hagyományőrzés eszközeit felhasználva szorosabbra fűzze a kapcsolatot a különböző korcsoportok között.

Az ötlet gazdája Bonyhádi Szilvia, a VEB2023 EKF programmenedzsere az egyetemi hallgatók, a középiskolás generáció és a már tapasztaltabb korosztály képviselőit bevonva önkéntes műhelymunka-csoportot hozott létre, mely rendszeres időközönként összegyűlt.

A Generációs Híd koncepció keretében a 2022-es évben egy, kilenc alkalmas rendezvénysorozat indul el, amely találkozási pontot teremt a nemzedékek között.

Generációs Híd, Szabadulószoba, Pannon_Egyetem Fotó: Toroczkai Csaba/VEB2023 EKF

Generációs Híd, Szabadulószoba, Pannon_Egyetem
Fotó: Toroczkai Csaba/VEB2023 EKF

 

A Pannon KözTér céljai

Két tématerületen, több generáció szervezésében és részvételével megvalósuló rendezvényeket fognak össze.

A különböző generációk a sport és a hagyományőrző tevékenységek közös előkészítésében, megszervezésében és megvalósításban látták megvalósíthatónak a különböző korosztályok összefűzését.

Generációs Híd, Szabadulószoba, Pannon_Egyetem Fotó: Toroczkai Csaba/VEB2023 EKF

Generációs Híd, Szabadulószoba, Pannon_Egyetem
Fotó: Toroczkai Csaba/VEB2023 EKF

 

Az első alkalommal a szabadulószobát kellett teljesíteni

A hangulatos estén a veszprémi sportéletet bemutató kérdéssorozat és a sportos feladatok után valamennyi résztvevőknek sikerült kiszabadulnia.

A sport és a hagyományőrző események középpontjában a résztvevők közötti tapasztalatcsere, az eltérő generációk képviselői közötti párbeszéd indukálása áll. A téma és a közös munka segíti oldani a generációs különbségeket, és elindítja a kommunikációt, az egymás felé nyitást. Ezt a folyamatot segíti a mentori munka.
Az első alkalom a március 23-i szabadulószoba rendezvény, amelyet

a nagy érdeklődésre való tekintettel egymás után tizenkét alkalommal tartottak meg a szervezők

négy-hat fős csoportoknak. Az ötlet a pandémiás időszakban született, amikor létszámkorláthoz volt kötve az egyetemi rendezvények szervezése.

– A Pannon Egyetem együttműködésében megvalósuló sportos szabadulószoba program hozzájárul az Egyetem és a Város közösségeinek közelebb kerüléséhez, illetve a fizikai aktivitás népszerűsítéséhez minden korosztály számára – mondta Dr. Edvy László, a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézetének igazgatója, a Veszprémi Egyetemi Sport Club elnökségi tagja és Atlétika szakosztályának vezetője.

Képgaléria a szabadulószoba Pannon KözTér programjáról

 

 

Nyitókép: Generációs Híd, Szabadulószoba, Pannon_Egyetem
Fotó: Toroczkai Csaba/VEB2023 EKF

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva