Benkő Péter | 2024.02.10. 16:00
Tihanyban már 1,5 millió forint felett mozognak a négyzetméterárak
A szakértő szerint Veszprém vármegyében Balatonfüred és Csopak is tarol az ingatlanpiacon.

Különösen a Balaton környéke és vonzáskörzete vezet négyzetméterárak tekintetében az ingatlanpiacon a friss statisztikai adatok alapján, de a magas eladási árak az egész vármegyére jellemzők. Az átlagos áremelkedés az egy évvel ezelőttihez képest 27 százalékos volt, így leköröztük Pest vármegyét is.

Négyzetméterárak tekintetében a Balaton és környéke vezet az ingatlanpiacon

Egy 2022-es KSH-kimutatás szerint Budapest, Pest, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar vármegyék után még a negyedik legdrágább terület voltunk, valamennyi ingatlantípust figyelembe véve négyzetméterenként 488 ezer (közel félmillió!) forintos átlagáron cseréltek gazdát az ingatlanok. Mindez nem volt elég, a tavalyi újabb áremelkedés után már 618 ezer forintos átlagos négyzetméterárral számolhatunk.

– Ez a szám valós, a jelenlegi összeget tükrözi. Idén a Falusi CSOK révén még magasabbra nőhet ez a szám, és Tihany mellett Balatonfüredet és Csopakot is meg kell említeni, ezeken a településeken ugyan picit alacsonyabbak, de másfél millió forint környékén mozognak a jelenlegi négyzetméterárak – mondta Fehér Mónika ingatlanszakértő-értékbecslő.

A települések közül kiemelkedik Tihany, ahol az átlagos négyzetméterárak mára átlépték a másfél millió forintot.

Veszprémben alacsonyabb összegért is lehet lakást vásárolni

– Veszprémben abból a szempontból megfordult a trend, hogy a korábban kedveltebb téglaépítésű lakások ma picit kevésbé kelendőek, mint a panelházban lévők. Viszont az árak nem zuhantak, azt tapasztaljuk, az eddigi emelkedés mérséklődött. Veszprémben jelenleg mozognak az árak, ezért konkrét számokat nehéz mondani, de az biztos, visszaesés semmiképp sem várható, a kérdés inkább az, lesz-e idén további emelkedés vagy stagnálásra számítsanak a vásárlók és az eladók – összegezte az ingatlanszakértő.

 

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: veol.hu
Nyitókép: Tihanyi panoráma
Fotó: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva