veol.hu | 2022.09.25. 08:00
Veszprémbe érkezett a TimeCircus 10 méteres szárazföldi hajója
Egy nemzetközi kulturális zarándoklat során tíz ember kézi erejével húzott és tolt szekér – de inkább egy különös traktor-autó-hajó hibrid, amely a Landschip (szárazföldi hajó) nevet kapta – érkezett meg a városba.

Hosszú útja során, többek között Veszprémet és Temesvárt is érintve, a tervek szerint 2023 februárjában érkezik meg Görögországba, az Athén melletti Elefszínába, az Európa Kulturális Fővárosa megnyitóünnepségére. Veszprém, Temesvár és Elefszína, mindhárom város 2023-ban viseli az Európai Kulturális Főváros címet, és a Landschip zarándokútja köti össze őket.

 

 

Fotós: Pesthy Márton/Napló

Az óriásszekér szeptember 22-én érkezett a Kossuth utcára és várhatóan szeptember 25-ig lesz Veszprémben, szeptember 23-án a Jutasi Piknik program része lesz a Deák Ferenc Általános Iskola előtti parkban, ahol zsonglőr- és akrobatika-workshopok, játszóházak, bemutatók, színpadi előadások, tűzzsonglőrshow várja az érdeklődőket.

A Landschip csapata a Jutasi Pikniken írásos üzeneteket is gyűjt, amelyeket magukkal visznek Elefszínába, az ottani EKF-megnyitóra.

 

Veszprémbe tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Pesthy Márton/Napló

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva