likeBalaton.hu | 2023.07.10. 12:00
VeszprémFest 2023: kulturális és zenei kavalkád vár
A VeszprémFest 2023-ban világsztárokkal és a fenntarthatóság jegyében ünnepli huszadik jubileumát.

A város egyik legnagyobb éves eseménye, a VeszprémFest újraír mindent, amit a fesztiválokról eddig gondoltunk. Az idén húsz éves eseményen ezúttal is a várhegy alján, nyugodt, családias környezetben érezhetjük jól magunkat és ismerhetjük meg a színes zenei kínálatot, világsztárok előadásában.

 

 

2023-ban Veszprém Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címmel is büszkélkedhet. A címnek köszönhetően idén Európa-szerte különös figyelem összpontosul a városra, annak páratlan kulturális értékeire. A programsorozat része az idén huszadik születésnapját ünneplő VeszprémFest kulturális rendezvény is. A többnapos eseményen mindenki megtalálja a maga programját, tekintve, hogy

számos zenei műfaj képviselteti magát az opera, jazz, klasszikus zene, popzene és világzene berkeiből.

Világsztárok közül érkezik többek között az utóbbi két műfajon egyaránt végigsöprő

Alvaro Soler és Norah Jones, a XXI. század egyik vezető szopránja, Anna Netrebko, a Grammy-díjas Joss Stone, vagy épp a portugál kultúra nagykövete, a fado-énekesnő Mariza is.

Rost Andrea pedig a fesztivál alatt minden nap különféle izgalmas produkcióval örvendezteti meg a közönséget.

 

A természeti értékek megóvása és a fenntarthatóság is a Veszprémfest küldetése

Az EKF program alapértéke a fenntarthatóság, amit az esemény már megalakulása óta kiemelten fontosnak tart, ebben is utat mutatva számos más hazai rendezvénynek. Egy átlagos zenei és művészeti fesztiválon ugyanis több tízezer ember megfordul, ami nagyobb környezeti terheléssel is járhat.

Statisztikák szerint egy fesztiválon keletkező szemét hatvan százaléka újrahasznosítható lenne

ha a szervezők és a résztvevők is partnerek tudnak lenni ebben, nem beszélve az utána maradó természeti károkról, például a kitaposott fűről.

 

 

A VeszprémFest számára már a létrejöttekor fontos volt, hogy fenntartható fesztivált hozzanak létre, és a helyiek büszkék rá, hogy egy olyan többnapos koncertsorozatot tudhatnak magukénak, ahol a természeti értékek megóvására, fenntarthatóságra különös figyelmet fordítanak, melyben partnerük egy szintén helyi családi, környezetbarát megoldásokon alapuló vállalkozás, a Greenman.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Napló/Pesthy Márton

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva