likeBalaton.hu | 2023.09.01. 12:00
LélekTánc: a színház és képzőművészet varázslatos találkozása a Balatonnál
A különleges színjátékot a vonyarcvashegyi Szent Mihály-dombon mutatják be.

A színház és a képzőművészet közös keringője

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány és az Imre Sándor Szeretetszínház szeretettel mutatja be annak a rendhagyó társművészeti együttműködésnek (ahol összekapcsolódik a színházművészet a képzőművészettel) a premier előadását, melyet tavaly novemberben Vonyarcvashegyen indítottak útjára. Művészeti vezetők: Bartokos Tamás, rendező/igazgató és Pető Hunor, Munkácsy-díjas képzőművész.

LélekTánc színházi premier

A Lámpás ’92 Alapítvány három évtizede több száz fogyatékossággal élő ember lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, valamint rászoruló gyermekek ellátását teszi lehetővé családias környezetben.

Az együttműködés egy olyan program keretében valósul meg, amely két évtizede nyújt lehetőséget

az ország és a Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőttek művészeti képzésére, mely által a képzőművészet eszközeivel kifejezhetik gondolataikat, érzéseiket.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány és az Imre Sándor Szeretetszínház közös munkája a LélekTánc színházi premier előadása, melyben a színház és a képzőművészet közös keringője először lesz látható (Jónás könyve című darab).

A különleges színjátékot 2023. szeptember 2-án, 20.00 órai kezdettel a csodálatos panorámájú vonyarcvashegyi Szent Mihály-dombon mutatják be.

A premier előtt 19:00-kor a helyszínen a Balaton Art Alkotóközösség és az Alapítvány festményeiből nyílik kiállítás L’ArtBalatON címmel.

A rendezvényen bemutatják azt a design kézműves termékcsaládot, melyet Vonyarcvashegyre és a Balatonra közösen dolgoztak ki az Alapítvány tervezői és fogyatékosággal élő kézműves kismesterei.

Fotó: Légi Projekt/Vonyarcvashegy hivatalos

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva