Benedek Bálint | 2024.02.17. 12:00
A zalakarosi fürdő támogatta a mentőállomást
A Zalakarosi Fürdő közel 1,5 millió forint értékben különféle felszereléseket adományozott nemrégiben a zalakarosi mentőállomásnak, melyeket ünnepélyes keretek között adtak át csütörtökön.

Zalakaros mentőállomása a közösség szerves részét képezi. A szakemberek áldozatos munkájukkal védik a helyiek és a városba látogató turisták életét is. Az ügyeleti rendszer átalakításával a kis állomás jelentősége és felelőssége még inkább felértékelődött. A folyamatos és szakszerű ellátás azonban csak megfelelő eszközparkkal biztosítható. A Zalakarosi Fürdő mindig is elhivatott volt a társadalmi felelősségvállalás terén, ezért közel 1,5 millió forint értékben adományozott eszközöket és felszerelést a helyi mentőállomásnak, ezzel is segítve mindennapos munkájukat.

Novák Ferenc, Zsiga Gábor mentőtechnikus, Végh Andor, Both Gábor mentőállomás vezető, Mészáros Attila mentőápoló-helyettes Nagykanizsáról, Kovács Ferenc mentőgépkocsi vezető és Czimondor Nándor alpolgármester Forrás: Zalakarosi Fürdő

Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója elmondta: fontos, hogy a lehetőségeik figyelembevételével segítő kezet nyújtsanak. A mentőállomás vezetőjével egyeztetve olyan eszközök beszerzése valósulhatott meg, amelyek segítik az itt dolgozók munkáját. Az élet a legnagyobb kincs, az lenne a legjobb, ha ezeket az eszközöket soha nem kellene alkalmazni.

– Mindazok mellett, hogy kormányunk biztosítja a mentők alapvető működésének feltételeit, mindenfajta támogatás javítja az ellátás színvonalát, az erkölcsi megbecsülés megerősíti a lelküket, hivatástudatukat – fogalmazott Novák Ferenc polgármester. – Mai rohanó világunkban felértékelődik a társadalmi felelősségvállalás szerepe, a vállalkozások, intézmények, tehetős polgárok érzik feladatuknak, küldetésüknek, hogy jót cselekedjenek. Lehetőségeikhez mérten hozzájáruljanak a többi állampolgár egészségének megőrzéséhez, egészségügyi ellátásához. A Zalakarosi Fürdő példamutatásból jeles, amiért a teljes közösség hálával tartozik.

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Zalakarosi Fürdő

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva