2019.08.02. 10:00
Másodszor is célba ért a karosi bike food
Megmutatjuk, milyen, amikor egy jó ügy képviselete találkozik a minőségi gasztronómiával és a zalakarosi bringás életérzéssel.

Amikor Bezerics Dani, a Paletta Bisztrók tulajdonosa értesült a zalakarosi Go Bike kezdeményezésről, és a bike food-ról, azaz az év kerékpáros ételéről, azonnal tudta, hogy elkészíti annak Palettás verzióját és étlapra tűzi azt.

Mi kóstoltuk a karosi változatot!

Fotó: Mihály Szilvia

Egy egyedülálló összefogásnak köszönhetően most olyan zalakarosi védjeggyel kerülhetnek forgalomba ezek a szendvicsek, amelyeknek köszönhetően, minden egyes eladott darabból 100 Ft-tal tudják támogatni a Lámpás 92′ Alapítvány munkáját, akik közel 30 éve, több száz fogyatékossággal élő és rászoruló családok mindennapjait teszik szebbé és boldogabbá.

A bike food budapesti bemutatóján Czirákiné Pakulár Judit turisztikai alpolgármester vezette be a hallgatóságot a zalakarosi kerékpáros életérzésbe és felhívta a figyelmet, hogy egyre komplexebb élménycsomagokat kínál a desztináció: a város az egészségturizmus mellett a kerékpáros turizmus erősítésével szeretné bővíteni imázsát.
A több mint 30 kilométeres körzetben kiváló kerékpárutakon, kezdőknek is kényelmesen bejárható, ráadásul meseszép kerékpározási lehetőségeket nyújtanak. A kerékpáros sporthoz folyamatosan fejlődik az infrastruktúra is, kölcsönzési pontok és szervizhálózat is rendelkezésre áll.

Fotó: zalakaros.hu

Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Non-profit Kft. ügyvezetője kiemelte: a Go Bike integrált program óriási siker, hiszen mind a Zalakarosi Fürdő, mind a szállodák, de a helyi iskola, a kerékpáros centrum és a tourinform iroda is csatlakozott kerékpárosbarát csomagokkal, akciókkal, de ennek a programnak a jegyében készítette el nemrégiben a Park Inn Zalakaros séfje, Virág József Magyarország első bikefood ételét is. Az ételnél szempont volt, hogy legyen innovatív és fantáziadús, mobilis, és minőségi, lehetőleg helyi alapanyagokból készüljön.

Fotó: zalakaros.hu

Az étel pontos receptúrája már elérhető itt, így azt bárki elkészítheti, sőt étlapra is tűzheti.
Ezt az ételt gondolta újra és mutatta be Bezerics Dani, aki a sajtótájékoztatón megkapta Kovács Szabolcstól a bike food védjegyet, így hamarosan a Paletta bisztrókban is kóstolható lesz az étel. A kerekasztal beszélgetésén részt vett Zimányi Mózes, a Lámpás ’92 Alapítvány képviseletében, valamint Laky Zsuzsi, a Zalakarosi Fürdő egészségnagykövete is, aki szintén a kezdeményezés mögé állt.

Fotó: zalakaros.hu

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója, a budapesti eseményen ismertette a Zrt. terveit a kerékpárosok számára is számos lehetőséget kínáló Zalakarosi Családi, Élmény- és Gyógyfürdőről. Tapasztalatszerzésre, egy zalakarosi fürdőzésre és élménynapra hívta meg a Lámpás ’92 Alapítványt.

Nézd meg a sajtótájékoztató legjobb képeit:

Forrás: zalakaros.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva