Mihály Szilvia | 2021.04.27. 08:00
Sakura a Balaton közelében
Nem kell Japánig utazni ahhoz, ha cseresznyevirágzást szeretnél látni, Zalakaroson a következő napokban még átélheted a varázslatos látványt!

A Zalakaroson áthaladó főút mellé ültetett díszcseresznyefák roskadoznak a virágoktól, a rózsaszín többféle árnyalatát csodálhatod meg, ha végigsétálsz vagy autózol a településen.

Szinte képen át is érzed a virágok illatát
Fotó: Mihály Szilvia

Természetesen a varázslatos szépségű virágözön mellett bőven akad látnivaló a városban, ne siess, szánj néhány órát egy testet-lelket feltöltő sétára vagy bicajozásra, számtalan kerékpárút és túraútvonal vár. Ha eddig azt hitted, csak a gyógyfürdő miatt érdemes felkeresni a zalai kisvárost, mutatjuk, mi mindent írj még fel a bakancslistádra.

Sétáld körbe a zalakarosi tavat
Fotó: Mihály Szilvia

A Termáltó és Ökopark a nyugalom szigete, a környező erdőkből hallatszó madárhangok, a tóban egy árnyéktól is megijedő ezernyi ebihal látványa egy környezetismeret órának is megfelel, és itt minden gyerek jól is érzi magát, míg felfedezi a természet csodáit. Kis tipegőkre lépdelve még a vízen is járhatunk!
A tó mellett ingyenes parkoló található, innét kisbiciklivel, rollerrel is könnyen eléritek az ösvényeket és a játszóteret.

A városban most mindenki fél percenként áll meg fotózni, minden egyes cseresznyefa egy újabb tökéletes Insta kép lehet!

Légiesen könnyed szirmú a cseresznyevirág
Fotó: Mihály Szilvia

Ha bírjátok az emelkedőn való tekerést és sétát, akkor irány a kilátó! Ha kényelmesebb kirándulók vagytok, akkor kocsival is feljuttok a szűk, kanyargós domboldalon az Erdészkilátóhoz.

Mindenképp menjetek fel az Erdészkilátóba
Fotó: Mihály Szilvia

Innét több túraútvonal indul, akár a közeli zalamerenyei malomhoz is elsétálhattok, kattints ide, és tudd meg, hogy őrlik a búzát a zalai vízimalomban!

A kilátóból látható a Kis-Balaton, tiszta időben kivehető a Badacsony is, ne hagyd ki a lépcsők megmászását!

Lélegzetelállító a panoráma
Fotó: Mihály Szilvia

A városból hazafelé autózva mindkét irányban megállásra csábítanak még a virágzó fák, türelmetlen sofőröknek dupla adag fagyit vegyetek, hogy minden alkalommal megálljanak, ha a hátsó ülésről észreveszel egy-egy különlegesebb fát.
A közlekedési- és járványügyi szabályok betartására figyeljetek oda, ne parkoljatok tilosban és a városon belül legyen rajtatok maszk!

Megállásra csábít
Fotó: Mihály Szilvia

Nézd meg képgalériánkat:

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva