Benedek Bálint | 2024.04.07. 10:00
Zalakarosi Fürdő: a geotermikus fűtés jó döntés volt
Május 3-án, pénteken részlegesen megnyitja kapuit a vendégek előtt a Zalakarosi Fürdő strandja. A sportmedence mellett egy gyógyvízzel feltöltött egység is várja a kikapcsolódni vágyókat.

Az elmúlt időszak kihívásairól, újításairól Végh Andor vezérigazgatóval beszélgettünk. A legutóbbi strandszezon zárását követően sem állt meg az élet a fürdőn, sőt, a téli időszak a színes programok mellett a jövőbeli tervezéssel telt, melynek fókusza az idei nyár volt.

– A gyógyászati részleg teljes területén a nyílászárók cseréje valósult meg, valamint a főépület homlokzati burkolatának javítását, színezését végezték el a szakemberek – fogalmazott Végh Andor. – Május 3-án részlegesen megnyit a strand sportmedencéje, illetve az úgynevezett hármas számú gyógyvizes egység. Kijelenthető: egy olyan sikeres úton indultunk el, amelynek hosszú távú célja, hogy a fürdő által biztosított magas minőségű szolgáltatások a jelenlegi látogatók mellett majd egy újabb vendégkör megjelenését eredményezzék. A jegyárak tekintetében marad az árstop, vagyis nem tervezünk emelni, azonban az attrakciók terén bővített palettával készülünk. Ennek egyik lépése például a strandi fogadóépület teljes megújulása, modernizálása, amely azt is jelenti, hogy a fürdőre érkezőket már az első pillanatban egy igazi tengerparti hangulatot idéző rész várja.

A vezérigazgató hozzátette: tavaly a sportmedencébe telepített vízi akadálypálya óriási népszerűségnek örvendett, így újabb elemekkel bővül. Az egység környezetében is újításokra lehet számítani, a korábbi térkő helyett puha műfűre léphetnek a strandolók és lesznek színes babzsákfotelek. A tengerparti hangulatra emlékeztető napernyők a jövőben is a látogatók kényelmét szolgálják. A legkisebbekre gondolva a pancsolómedence új színes burkolatot és játékelemet kap.

Végh Andor
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

– A felújítások sora itt még nem áll meg, hiszen a családi medencébe a gyermekek számára olyan interaktív játék kerül, ami az országban egyedülálló – sorolta a további újításokat. – A csúszdák, teljes felújításukat követően, új színekben pompáznak, csakúgy, mint a Vízipók-Csodapók elnevezésű víziparadicsom, amely szintén minden részén frissítésen esett át. A Sajtház, mely nyári időszakban az animációs programok fellegvára, ugyancsak új játékelemekkel gazdagodott. A medencéket körülölelő parkban 30 fát, ezen kívül mintegy 15 ezer tő egynyári növényt ültettünk ki. Az egészséges életmódra nevelés érdekében dohányzópontokat alakítunk ki, ezzel is védve a nemdohányzó vendégeinket.

Végh Andor leszögezte: az előbb felsorolt felújításokat, beruházásokat saját forrásból oldotta meg a fürdő, köszönhetően az ésszerű gazdálkodásnak. A geotermikus fűtésre való átállásnak mára számokban is jól mérhető jelei vannak és itt nem állnak meg. A következő lépésként a fürdő napelemrendszerének kiépítése várható, aminek köszönhetően az éves villamosenergia-felhasználás több mint 16 százalékkal csökkenthető.

Ugyan a gyerekeknek a nyári szünidő június 22-én kezdődik, de a fürdő strandja teljes kapacitással már egy héttel korábban, június 14-től várja a vendégeket.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva