Koszorus Rita/sonline.hu | 2021.11.28. 12:00
A Balaton Sound-ot a világ legjobb fesztiváljának választották
A Balaton Sound a világ legjobbja. Neves nemzetközi fesztiválokat utasított maga mögé.

A Balaton Sound a legjobb a világon a válaszadók szerint

Habár az elmúlt években a koronavírus-járvány miatt háttérbe szorultak kissé a fesztiválok, a nagyrendezvények összehasonlítása azonban az idén sem maradhatott el. A legjobb nemzetközi fesztiválokat szakmai zsűri rangsorolta. Fontos kritérium volt többek között, hogy mennyibe kerül a rendezvényen egy korsó sör, egy hamburger vagy egy póló. Az ítészek ezek alapján arra az eredményre jutottak, hogy a legjobb fesztivál az egész világon nem a Rock am Ring vagy a Tomorrowland, hanem a zamárdi Balaton Sound, amely ezzel megelőzte a Sziget Fesztivált is.

Fotó: Origo/Csudai Sándor

 

A Balaton Sound-nak majdnem el kellett költöznie Zamárdiból

Lobenwein Norbert, a fesztivál igazgatója elmondta, hogy három évtizede szerveznek zenei fesztiválokat, és a siker kulcsa, hogy a helyiekkel milyen kapcsolatot tudnak kialakítani.

– Sok hazai és nemzetközi turista a zenei események miatt látogat el a Balatonhoz, Zamárdi fontos hely számunkra és azért szerveztük a lakossági fórumot, hogy a helyieket meghallgassuk, és megfeleljünk az igényeiknek. A többség támogatóan állt a jövő évi fesztiválhoz. Zamárdi önkormányzatával is folyamatosan egyeztettünk. A bérleti díjjal és a rekultivációval kapcsolatban is hangzottak el kérések, amelyeket figyelembe kell vennünk. A fesztivál a településnek csaknem 700 milliós bevételt jelent – mondta a fesztiváligazgató 2021 szeptemberében.

Itt részletesebben is írtunk az eseményekről.

Azóta Zamárdi lakosai elsöprő többséggel szavazták meg, hogy az elkövetkezendő három évben a település adjon otthont a rendezvénynek.

Itt olvashatsz beszélgetést az egyik főszervezővel, Fülöp Zoltánnal.

Itt pedig a másik főszervezővel, Muraközy Péterrel interjúztunk.

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Balaton Sound hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva