Krausz Andrea | 2022.01.04. 15:00
Háromnapos lesz a Balaton-átevezés
A szabadidős események közül 2022-ben kiemelkedik a Balaton-átevezés, melyet idén háromnaposra terveznek. Az eseményt ezúttal is Zamárdiban tartják.

Tavaly új helyszínről, a zamárdi szabadstrandról indultak a Balaton-átevezés résztvevői, akik a nyolc kilométeres Zamárdi-Tihany-Zamárdi távot kajakban, kenuban, sárkányhajón vagy SUP-on lapátolták le.

2021-ben négyezer résztvevője volt a Zamárdiból induló Balaton-átevezésnek
Fotó: MTI/Varga György

Korábban Fonyód volt az átevezés bázisa, de a rendezvénygazda Magyar Kajak- és Kenuszövetség (MKKSZ) úgy döntött, hogy a fonyódinál jóval tágasabb zamárdi szabadstrand lesz a verseny starthelye.

A szövetség a Facebook oldalán számolt be arról, hogy 2022-ben is a déli parti város ad helyszínt az eseménynek. Mint írták,

a 2021-ben több mint négyezer embert megmozgató Balaton-átevezés mérföldkőhöz érkezik, hiszen 2022-ben már nem egy, hanem háromnapos lesz, még több színes programmal. Az eseményt július 22. és 24. között tartják.

A felsorolásban helyet kapott egy másik szabadidős esemény, a július 2-ra tervezett új esemény, a Meet & SUP, melyet Fonyódon rendeznek.

Szabadidős események 2022-ben a Magyar Kajak- és Kenuszövetség (MKKSZ) szervezésében:

Június 17-19.: Loopa SUP Világkupa, Lupa-tó

Július 2.: Meet & SUP, Fonyód

Július 22-24.: Balaton-átevezés, Zamárdi

Augusztus 9-13.: Bécs-Budapest maraton leevezés

Augusztus 20.: Tisza-tó átevezés, Abádszalók

 

Nyitókép: MTI/Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva