likeBalaton.hu | 2022.07.06. 07:00
Kétnapos lesz a Balaton-átevezés
Nem kell két napig egyfolytában evezniük a 8 km-es távon induló sportolóknak, a színes kísérő programok miatt tart tovább a rendezvény.

Az idén kétnapos programmal várja az érdeklődőket a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvénye, a Hervis Balaton-átevezés.

– Egy éve azt jósoltam, hogy sikeres rendezvényt tartunk majd Zamárdiban. A jóslatom bejött, sőt, részvételi csúcsot döntöttünk, mivel 4200-an tették meg a nyolc kilométeres távot. Kedvelt esemény lett a Balaton-átevezés, amit az is bizonyít, hogy idén már két napra várjuk a vendégeket – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Fotó: MTI/Varga György

Kétnaposra nőtt

Berényi Péter, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szervezési és marketing igazgatója úgy fogalmazott: a 2018-ban indult rendezvény felnőtt, tavaly részvételi csúcsot döntöttek.
– Ez is volt az oka annak, hogy egy éve új helyszínre költöztünk, mert Fonyódot kinőttük. Zamárdiban több mint tízezer ember jelent meg az eseményen – mondta és bejelentette, hogy már eddig közel 3000 nevezés érkezett, ami azt jelenti, hogy sokan előre beírják a naptárukba az átevezés időpontját.
Az idén kétnapos lesz az esemény: már pénteken különböző sportprogramok és meglepetések várják a Zamárdiba érkezőket. Berényi Péter megköszönte a szponzoroknak, köztük a névadó Hervisnek a támogatást, mert – ahogy fogalmazott – nélkülük ilyen nagyszabású esemény nem jöhetne létre.

Mindenki átevezte
Fotó:Turbéki Bernadett

– Az utóbbi években megnőtt a vízisport-eszközök vásárlása – jelentette ki Dalnoki Balázs, a sportszerkereskedelemmel foglalkozó Hervis Magyarország ügyvezető igazgatója, aki hangsúlyozta, hogy nívós rendezvény mellé álltak névadó szponzorként, és a következő három évben támogatják az eseményt.

Sport- és közösségi élmény

A július 29-30-i eseményen mindenféle vízi járművel – sárkányhajóval, kajakkal, kenuval, SUP-pal – lehet teljesíteni a zamárdi szabadstrandról rajtoló megmérettetés Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalú, nyolc kilométeres távját.

Nyitókép: sonline.hu



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva