Krausz Andrea | 2021.11.05. 15:55
Kétszeres bérleti díjért visszatér a Strand Fesztivál is Zamárdiba
Zamárdi a Balaton Sound után "visszaengedi" a városba a Strand Fesztivált is. A város képviselő-testülete 2021. október 3-án kétórás vita után döntött a megállapodásról.

Zárt ülésen döntött Zamárdi képviselő-testülete arról, hogy a következő három évben újra visszatérhet a Balaton-parti településre a Strand Fesztivál. Már meg is vannak a dátumok. 2022-ben augusztus 18. és 21 között, 2023-ban viszont szezonhosszabbítási szándékkal később, augusztus 23-ával indul a négynapos zenei esemény.

– Mostantól csak a Strand Fesztivál lesz megrendezve, a B My Lake nem szerepel a programban. A bérleti díj pedig majdnem kétszerese a korábbinak

– mondta a likeBalaton.hu-nak Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Három évre visszatér a STRAND Fesztivál Zamárdiba
Fotó: Krausz Andrea

Kétórás vita volt

Alaposan megvitatta a képviselő-testület a Strand Fesztivál visszatérését, ugyanis két év szünet után úgy döntöttek: kivezetik a nagy fesztiválokat a város életéből, és másfajta, például népszerű sportrendezvényeket valósítanak meg a településen.

– Mostanra felerősödtek a tiltakozó hangok.

Sokan reklamáltak, hogy nem történik semmi a városban, és hogy mégiscsak kellenek a fesztiválok. A szobakiadóknál jelentős visszaesés volt a vendégéjszakák tekintetében

– emelte ki a város polgármestere.

– Azért is tartottunk helyi közvéleménykutatást, vagyis szavazást a Balaton Sounddal kapcsolatban. Engem is meglepett, hogy viszonylag nagy aktivitással, 60 százalékos részvétellel és nyolcvan százalékos támogatottsággal egy markáns felhatalmazást kapott a város vezetése a Balaton Sound visszafogadására. Ennek ellenére a testületben hosszú vita alakult ki, mert kérdéses volt, hogy a Sound után bevállalható-e a Strand Fesztivál is ugyanazon a területen – fogalmazott Csákovics Gyula.

Több tízezren keresték fel korábban Zamárdiban a STRAND programjait
Fotó: Krausz Andrea

A Strand Fesztivál szolidabb

Csákovics Gyula szerint a Strand Fesztivált korábban sokkal jobban elfogadta Zamárdi lakossága és a nyaralóközössége, mert javarészt a magyar előadók domináltak. – A fesztivál közönsége is teljesen más zenei ízlésű rétegből tevődik össze, mint a Balaton Sound esetében. Sokkal szolidabb ez a rendezvény a hangerőt és a környezeti terhelését illetően is.

Mivel a Balaton Sound időpontja június végére tevődött, ott egy hetet sikerült az előszezon felé tolni az eseményt, így az augusztus végi Strand Fesztivál is teljesen vállalható lesz.

Mi azt szerettük volna, hogy ha augusztus 20. után kezdődik ez a fesztivál, ami aztán érvényesülni is fog a jövőben, de 2022-ben nem tudták vállalni ezt a szervezők a lekötött fellépők fix időpontja miatt – mondta a polgármester.

Fotó: STRAND Fesztivál hivatalos / Major Kata – Rockstar Photographers

A Balaton Soundot a Sziget Zrt., a STRAND-ot pedig a VOLT Produkció szervezi. 2021-ben 10 nap STRAND elnevezéssel Balatonvilágoson, a Club Aliga területén rendezték. Erről itt lehet olvasni!

A Strand Fesztiválok várható időpontjai Zamárdiban:

2022. augusztus 18-21.

2023. augusztus 23-26.

2024. augusztus 22-25.

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva