likeBalaton.hu | 2021.10.18. 14:00
Kvíz: A balatoni hajózás története, érdekességei I.
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról: vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

A Balaton zászlóshajójának is nevezik a Szent Miklóst. Melyik országban készült el, 2001-ben?

Fotó: Keszey Ágnes
2/5

Az osztrák vezérkar egyik tisztje a napóleoni háborúk idején a hadihajókon túl hatalmas személyszállító hajók építésére is javaslatot tett. Hány fő befogadására lettek volna alkalmasak egyenként ezek a balatoni flották?

Fotó: Dörre Tivadartól
3/5

Idén 175 éves a balatoni hajózás. E jeles alkalomból különleges rendezvénnyel készült a BAHART. Mi volt az ünnepi műsor egyik látványos eleme?

4/5

Mi a különlegessége a képen látható, Siófok Katamarán nevű hajónak?

Fotó: BAHART
5/5

A Balaton akkor leggyorsabb hajója, a Lelle Motoros 1995-ben balesetet szenvedett, amikor az Alexandra B-50-es cirkáló hozzácsapódott a balatonlellei kikötőben. Mi volt az ütközés oka?

Fotó: Fortepan/Umann Kornél
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Fortepan/Uman Kornél

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva