magyarnemzet.hu | 2021.06.01. 12:00
Termelői piac nyílt Zamárdiban
A hétvégén megnyitották a Balaton déli partja negyedik termelői piacát, így az egész évben nyitva tartó, háromhektáros fonyódi, a boglári és a földvári mellett Zamárdiban is friss és egészséges kerti termékekhez, zöldség- és gyümölcsfélékhez juthat a kisváros alig két és fél ezer állandó, ám a nyári hónapokban ennek sokszorosára duzzadó lakója.

A vonattal érkezők, a strandra vagy a szántódi kompra tartóknak is útba eső, 19 placcos szabadtéri piacra kipakoló gazdálkodóknak egyelőre nem kell helypénzt fizetniük. Mint azt Csákovics Gyula, a város polgármestere elmondta, Zamárdi önkormányzata – amely 55 millió forinttal járult hozzá a 120 milliós beruházáshoz – a jövőben sem kívánja jelentősen megterhelni az árusokat helypénzzel.

Posted by Witzmann Mihály on Saturday, May 29, 2021

A dél-balatoni üdülőhely – amelyet Közép-Európában a Balaton Sound, a B My Lake és Strandfesztivál okán ma már fesztiválvárosként emlegetnek – idén a szezon meghosszabbítására felépített, multifunkcionális közösségi házzal és a 23 millió forint támogatással megújult Tourinform-irodával is várja vendégeit.

Forrás:magyarnemzet.hu

Nyitókép: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva