Gulyás J. Attila/Magyar Nemzet | 2021.03.14. 17:00
Tízezrekre számítanak a Zamárdiból rajtoló Balaton-átevezésen
A Fonyód–Badacsony–Fonyód közti versenypálya helyett idén a Zamárdi–Tihany–Füred–Zamárdi közötti vízi úton mérhetik össze ügyességüket és gyorsaságukat a vízi sportok kedvelői.

– Kinőttük a verseny starthelyét, a fonyódi kutyás strandot. A múlt évben a rendkívül nagy érdeklődés miatt már a verseny előtt tíz nappal le kellett zárni a nevezéseket. A rendezvénygazda Magyar Kajak- és Kenuszövetség (MKKSZ) úgy döntött, idén júliusban a fonyódinál jóval tágasabb zamárdi szabadstrand lesz a verseny starthelye – mondta Balogh Péter, a 2020 augusztusában már háromezer versenyzőt és kétszer annyi szurkolót megmozgató szabadidősport-rendezvény sajtófőnöke.

A kilenc kilométeres ZamárdiTihany–Zamárdi- mellett lesz egy 15 kilométeres Zamárdi–Tihany–Füred-futam is, utóbbi komoly erőpróbát jelent majd a 95 százalékban amatőr versenyzőnek.

Eddig Fonyódról rajtoltak Fotó: MTI/Varga György

 

A balatoni evezősverseny időpontjául július 10-ét választotta az MKKSZ, ám ha az időjárás veszélyeztetné a verseny biztonságát, akkor július 17-én vagy 24-én kerül sor az érdeklődők ezreit vonzó rendezvényre.

Balogh Péter elárulta: korábban a sárkányhajó volt a favorit, az utóbbi időben viszont legtöbben a SUP-deszkát választják.

A Balaton-átevezés kiírása után akár kilenc-tízezer versenyző jelentkezésével is számolnak a rendezők. A sajtófőnök úgy ítéli meg, hogy a nyári futam a jelenleginél még izgalmasabb, látványosabb vízisport-turisztikai attrakcióvá válhat. Bár a nyári szabadtéri programokkal kapcsolatban szinte mindenki optimista, Balogh Péter rögvest megjegyezte: a nagyívű tervek mellett számolni kell azzal az eshetőséggel is, hogy a koronavírus-járvány intézkedései felülírják az idei versenyt.

Forrás: Magyar Nemzet
Nyitókép: MTI/Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva