Krausz Andrea | 2022.04.12. 07:52
Visszatérhet az Air Race Zamárdiba – itt a hivatalos álláspont
Úgy tűnik, hogy World Championship Air Race néven újraindítják a műrepülő versenysorozatot. Mivel Zamárdi 2019-ben kiváló helyszínnek bizonyult, a polgármester szerint elképzelhető, hogy jövőre visszatérhetnek a legjobb műrepülők a Balaton déli partjára.

– Arról tájékoztattam a képviselő-testületet, hogy a versenysorozat új szervezői érdeklődtek a zamárdi helyszín iránt. Városunk a 2019-es Red Bull Air Race-n tökéletesen vizsgázott, így azt gondolom, hogy

ha idén nem is jön össze a nemzetközi versenysorozatban való részvételünk, jövő júniusban, vagy szeptemberben el tudok képzelni egy repülőshow-t a településen.

Ezzel meghosszabbíthatnánk a nyári szezont, és jó hírverést is kelthetnénk a balatoni régiónak – mondta a likeBalaton.hu-nak röviden Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Zamárdi szabadstrandjának nagy részén ingyen élvezhették a nézők a 2019-es versenyt
Fotó: Krausz Andrea

A Red Bull Zamárdiban búcsúzott

A világszínvonalú utazó sportesemény magyarországi futamát 2019 júliusában Zamárdiban rendezték, miután hosszú évek után Budapest 2019-ben már nem adott engedélyt a verseny fővárosi lebonyolítására. Ezután Keszthely, Hévíz, Zamárdi és Fonyód is jelentkezett a Red Bull Air Race megrendezésére, majd eldőlt, hogy Zamárdiban tartják meg a futamot.
A rendezvény remekül sikerült, a verseny nagy hírverést kapott, bár az esemény fényét beárnyékolta, hogy a Red Bull 2019. május 29-én bejelentette, hogy többé nem folytatja a műrepülő világbajnokságot, melynek a 2003-as megalapítása óta több mint 90 versenye volt. (A likeBalaton.hu cikkét a versenyről itt olvashatod.)

Zamárdi, 2019. július 14.
Az amerikai Michael Goulian repül a Balaton felett a Red Bull Air Race magyarországi futamán Zamárdinál 2019. július 14-én.
MTI/Lakatos Péter

Júliusban indul a világbajnokság

A szervezők honlapjukon és közösségi oldalukon arról számolnak be, hogy World Championship Air Race (WCAR) néven újraindul a versenysorozat. Az idei világbajnokság nyitóversenyére Angliában, a Goodwood Raceway-en kerül sor 2022. július 9-én és 10-én. A további helyszíneket folyamatosan közlik, a híreket pedig több műrepülő versenyző is megosztja a saját közösségi oldalán.

Zamárdi három évvel ezelőtt a világ egyik legszebb repülős helyszínének bizonyult, erről számoltak be a szervezők és a résztvevők is. Erről itt lehet olvasni.

 

Nyitókép: Red Bull Air Race Zamárdiban 2019-ben/MTI/Sóki Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva