likeBalaton.hu | 2022.06.11. 10:00
WhisperTon, Zacher Gábor, Hevesi Kriszta és önkéntesek a Balaton Sound biztonságáért
Helyzetmeghatározó, digitális segítségkérő védi a Balaton Sound közönségét.

Safety First: digitális megoldás önkéntesekkel a biztonságosabb Balaton Soundért

A Balaton Sound helyzetmeghatározó, segítségkérő digitális megoldással és hazai TikTok influencereken keresztüli edukációval folytatja a 2018-ban debütált, azóta 2020-ban nemzetközi elismerésben részesült Safety First kezdeményezését.

A Balaton Sound-on közel kétszázezer ember biztonságáról kell gondoskodni

A fesztiválokon felmerülő, problémás esetek elkerülésére és a biztonság növelésére hozták létre a fesztivál szervezői a Safety First kezdeményezést. 2022-ben a magyarok mellett külföldi önkéntesek bevonásával és digitális megoldásokkal erősítik a biztonságos fesztiválozást.

Dr. Zacher Gábor és Dr. Hevesi Kriszta gondoskodik a biztonságról

Dr. Zacher Gábor toxikológus és Dr. Hevesi Kriszta egészségfejlesztő szakpszichológus vezetésével, a szakértőkből álló Safety First csapat a korábbi években tapasztalt, fesztiválokon és szórakozóhelyeken előforduló problémákra hozott megoldásai mellett az önkéntesek jelenléte is jelentős mértékben hozzájárult a fesztiválbiztonsághoz és a problémás területek feltérképezéséhez.

Fotó: Blind Media

 

A fesztivált megelőzően az önkéntesek toborzása és az edukáció a cél

A szakértői edukációs program elvégzése után

a fesztivál idejére bárkit, de elsősorban orvostant, nemzetvédelmet és pszichológiát hallgatókat várnak helyszíni segítségnyújtásra.

Fotó: Balaton Sound hivatalos

 

Fesztiválbérletet is kapnak az önkéntesek

A Safety First csapathoz csatlakozó önkéntesek a fesztiválbérlet, egyenruha és eszközök átvétele mellett egy, háromnapos, angol-magyar nyelven zajló tréningen vehetnek részt. Meghallgathatják a Safety First szakértőinek előadásait, illetve megtanulják, hogy a különböző problémás helyzetekben hogyan tudnak segítséget nyújtani a fesztiválozóknak. A fesztivál ideje alatt pedig

a kihelyezett Safety First pontokon ügyeletet ellátva, vagy járőrként segítik a biztonságos Balaton Sound megteremtését.

A fesztivál során az önkéntesek a különböző egészségügyi, technikai és biztonsági szolgálatokkal lesznek összeköttetésben, így akár elsőként hozzájuk is fordulhatnak problémáikkal a fesztivál látogatói.

A Balaton Sound idei programtábláját itt mutatjuk.

Zánka, 2018. július 6.
A közönség Jonas Blue (Guy James Robin) brit dj koncertjén a Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban 2018. július 5-én.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

 

WhisperTon, Verebélyi Vivien és Norbi is segítenek majd

A szervezők a legnagyobb hazai TikTok influencereket is bevonták a zamárdi fesztivál biztonságossá tételébe.

Az edukáció mellett a látogatók szokásait figyelembe véve a Balaton Sound szervezői idén még nagyobb fókuszt helyeznek a digitális fejlesztésre.

– Elkötelezett célunk a fesztiválozók, látogatók ösztönzése a felelősségteljes szórakozásra, magukra és egymásra való figyelésre. Örülünk, hogy a Safety First kezdeményezésünkkel a Balaton Sound-on úttörőként példát tudtunk mutatni, amelyet 2020-ban hatalmas nemzetközi elismeréssel, a European Festival Awards (EFA) díjátadó gáláján az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában fődíjjal ismertek el. Az edukáció,

a helyszínen bevont önkéntesek szerepe mellett fontosnak tartjuk, hogy digitális és azonnali segítséget is nyújthassunk a látogatóknak

– mondta el Fülöp Zoltán fesztiváligazgató.

A fesztiváligazgatóval készített hosszabb beszélgetésünket a Sound, a STRAND, a B.my.Lake és a kompkoncertek érdekességeiről itt találod.

A Balaton Sound applikáción belül elérhetővé válik majd a fesztivál idején a Safety First funkció, amely a fesztiválozók biztonságát szolgálja. A Safety First menübe belépve a fesztiválozó az engedélyek megadása után egy automatikusan generált e-mail segítségével kerül be a rendszerbe, amely megosztja az adott mobil pontos helyzetét.

A fesztiválozó a digitális térképen láthatja, hogy hol található a hozzá legközelebbi Safety First pont és azonnal segítséget kérhet.

Fotó: Balaton Sound hivatalos

 

Amennyiben a bajba került fesztiválozó nem tudja felkeresni a Safety First pontok valamelyikét, abban az esetben közvetlenül az alkalmazásban is kérhet segítséget a Safety First csapatától akár hívással, akár üzenetben, így a csapatunk is látja a segítségkérő pontos helyzetét. A konkrét segítségkérés mellett az applikációban a tudatos fesztiválozást elősegítő szakértői tippeket és tanácsokat tartalmazó menü is lesz, ahol a tipikusan fesztiválokon felmerülő kérdésekre adnak választ a témában jártas szaktekintélyek.

Fotó: Balaton Sound hivatalos

Zamárdi településbemutatója a legjobb helyszínekkel és látnivalókkal

 

Két év után ismét lesz B my Lake: a Balaton Sound ad otthont a fesztiválnak

 

Balatoni fesztiválok, fesztiválszervezők #6: Muraközy Péter – Sound, STRAND, Veszprémi Utcazene Fesztivál

 

 

Nyitókép: Balaton Sound hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva