Kovács Erika | 2023.10.31. 12:00
Alsóörsön készültek a legfinomabb kolbászok
Gyönyörű környezetben, hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg szombaton a Balaton-felvidék második kolbászfesztiválját Alsóörsön, az Amfiteátrumban.

Balogh Edina színész, a rendezvény háziasszonya köszöntője után Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, a verseny védnöke méltatta a Balaton-régió értékeit, illetve azt, hogy

a nyári főszezonon kívül is különleges turisztikai kínálattal rukkolnak ki,

amilyen a mostani. Kiemelte, a finom kolbásznak meghatározó szerepe van a magyar gasztronómiában, de nem mindegy, hogyan készítjük el, így az ízesítés, a fűszerezés nagyon lényeges. Győrffy Balázs szerint örvendetes, hogy sok fiatal és gyermek is eljött a fesztiválra, így megismerkedhetnek a tradicionális magyar ételekkel.

Kemény verseny zajlott
Fotó: Kovács Erika

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere kiemelte, összhangban a helyi Balaton Riviéra Turisztikai Egyesülettel, úgy gondolják, hogy a nyári főszezon mellé kitűnő programokkal célszerű tenni újabbakat is, mint a mostani, mely tavaly ősszel robbant be a balatoni programok közé. Ezúttal is kitűnő hangulatban a kolbásztöltés és -sütés mellett

sztárfellépők, finom borok és pálinkák, kézműves kirakodók, őstermelők várták az érdeklődőket,

akik adományozhattak is például iskolának, óvodának, mert képviselőik szintén eljöttek, finomságokat kínáltak.

A kolbászok mellett más finomságokat is lehetett kóstolni Alsóörsön
Fotó: Kovács Erika/veol.hu

 

Dobrosi Zsolt, az Amfi ügyvezető igazgatója, az esemény ötletgazdája, fő szervező örömmel nyugtázta, mekkora tömeg érdeklődik a rendezvény iránt, amelyen részt vesznek Alsóörs testvértelepülése, a székelyföldi Málnás község képviselői is. Majd köszönettel beszélt Fásy Ádám és Hebling Zsolt támogatásáról. – Milyen jó dolog, hogy ez az étel, illetve a szeretet, a zene összehozza az embereket, és milyen jó az is, hogy kitűnő hangulatban töltünk el együtt egy remek napot – mondta Fásy Ádám, a zsűri elnöke, műsorvezető, a Zeneexpressz tulajdonosa. A zsűriben az elnök mellett helyet foglal Szedlák Attila, a NAK főigazgatója, Sólyomvári Teréz mesterszakács és Mayer Gyula, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke. A kitűnő hangulatról Fásy Ádám és Zeneexpressz nevű csapata is gondoskodott.

Forrás: veol.hu

Nyitókép: Kovács Erika/veol.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva