Mihály Szilvia | 2021.06.21. 10:00
Az idei nyár is pörgős lesz Badacsonyban - kétnapos ajánló
Ha azt hitted, hogy Badacsony csak a borokról és a strandolásról szól, akkor eláruljuk, hogy EB terasz, borhétvégék, túrák, bortúrák, gasztronómiai csemegék, megújult Tourinform Iroda és kincseket rejtő új üzletek várnak még rád.

Ha kicsit is bizonytalan lennél abban, merre indulj el Badacsonyban, akkor kezdd a kirándulást a megújult Tourinform Irodában.
Itt nemcsak programtippeket, túrajavaslatokat, hanem térképeket, sőt, akár bringát is szerezhetsz magadnak, amivel bejárhatod a hegyet. Ha túl sok a csomagod, akkor azt is biztonságosan tárolhatod, míg te felfedezed a hegy gasztronómiai és természeti szépségeit.

Biciklit is kölcsönözhetsz
Fotó Mihály Szilvia

Az iroda nem csak információs pont, hanem egy apró ajándéküzlet is, megvásárolhatod a hegy legjobb borait, szörpjeit is, de hűtőmágnest és teakeveréket is vihetsz magaddal emlékbe.

Mit csinálj Badacsonyban?

Ha nem szeretsz egyedül elindulni egy hosszabb kirándulásra, válogathatsz a Tourinform Iroda vezetett szaktúrái között.

Eltörpülünk a hatalmas sziklák alatt
Fotó: Mihály Szilvia

Nem csak Badacsonyt, hanem a környező hegyeket is bejárhatod, és megismerheted a környék titkait, eldugottabb részeit is. A Tóti-hegy, Szigliget, a Csobánc és a Szent György-hegy erdőiben mindig pár fokkal alacsonyabb a hőmérséklet, mint a parton. Bár a túrákon időnként jelentős szintkülönbségeket kell leküzdeni, a látvány, ami a hegycsúcsokról eléd tárul, feledteti veled a szaporább szívverésedet.

Kilátás a Csobáncról
Fotó: Mihály Szilvia

Ha a borozáshoz keresnél nagyobb társaságot, akkor a szervezett bortúrákat ajánlom, ahol kis családi pincészetek látnak vendégül.

Fotó: Mihály Szilvia

Imádod a focit, és nem akarsz lemaradni az EB meccsekről? Akkor a móló melletti kivetítőnél szurkolhatsz, itt rendezik meg júliustól a Bor7végék rendezvénysorozatot is. Ilyenkor hozzád jönnek a borházak, nem neked kell körbejárni a hegyet, hogy megismerd a nedűit, és még koncertekkel is szórakoztatnak.

Vidd haza a hegyet

A Tourinform Iroda melletti tér is megújult az idei évre.

Fotó: Mihály Szilvia

A Pláne Borterasz már évek óta várja a vendégeket az ikonikus Callmeyer-épületben, a korábbi Poharazóban. Ha Tóth Ádámnál ülsz le poharazni, biztos lehetsz abban, hogy a környékbeli hegyek legkülönlegesebb tételeit kóstolod meg.

Pláne
Fotó: Mihály Szilvia

Mostantól a szomszédait is érdemes útba ejteni. Ha reggeliznél, vagy péksüteményre, tejtermékre vágysz, akkor a nádtetős Cserpes Tejivóban üldögélhetsz.
Ha ajándékba vinnél bort, vagy épp egy túrán szeretnél saját palackot felbontani, a Bazaltcseppben válogathatsz, ahol szakszerű segítséget is kapsz Sáfár Nórától. Több mint 70 féle bort, gyöngyözőt és pezsgőt, Kris Ceramica kulcstartót és régi tölgyfahordóból készített ajándéktárgyakat, tökmag-készítményeket, szappant is találsz náluk.

Fotó: Mihály Szilvia

A Drágakő egy valódi ékszerdoboz ezen a kis téren. Frissen vágott virágok, borokról szóló könyvek, meseszép határidőnaplók, balatoni ajándéktárgyak és kortárs divattervezők balatoni ruhakollekciói között válogathatsz.

A Drágakő tele van kincsekkel
Fotó: Mihály Szilvia

Leányvári Klaudia Istvándy borokat is kínál a kedvenc ajándéktárgyai mellé. A család borászatának szlogenjét, – „Palackba zárt elegancia”- átültették a pici kis üzletbe, mellyel Klaudia régóta dédelgetett álma valósult meg. Ne siess, válogass te is kedvedre!

Apró kincsek
Fotó: Mihály Szilvia

Fedezd fel kétnapos túrán Badacsonytördemicet vagy Szigligetet is!

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva