Duruzsoló cserépkályhák, vad ételek és a pincék legjobb tételei várják a gasztro élményekre éhes vendégeket február 19-20-án a badacsonyi Gasztrohegyen.
Bevadulnak
– Újra nekiindulunk, hogy meghódítsuk a gasztronómia csúcsait. Tíz vendéglátóhely vár ezen a tematikus gasztro hétvégén Badacsony egy olyan arcával, ami csak ilyenkor, a nyugodtabb időszakban mutatja meg magát. Most igazán van idő felfedezni a vidéket, a borokat és az ízeket, a konyhában van idő kísérletezni, kreatívan alkotni, a vendégek pedig élvezhetik az otthonos, személyesebb vendéglátást. Izgalmas falatok, sztorik, fogások, és egy olyan gasztrotúra vár rád, amit te alkotsz meg magadnak – mondta Budavári Dóra.
Bár szombatra szitáló esőt jelez a meteorológia, ez ne tántorítson el a hegyi kalandoktól, az éttermekben jólesik majd egy tüzes badacsonyi bor mellett felmelegedni, erőre kapni. Vedd fel a legmenőbb esőkabátodat és gumicsizmádat, ha gyalogolnál, vagy válaszd a Gasztrohegy buszjáratait, amivel bejárhatod a „vaduló” éttermeket.
Fácán, őz, szarvas, vadkacsa, vaddisznó, rókagomba, és még láma is kerül a tányérokra. Érdemes elmerülni az ízekben, a különböző elkészítési módokban. Lesznek hagyományosabb fogások, természetesen lesznek csavaros megoldások és igazán meghökkentő falatok is, sőt, a vegetáriánusok sem maradnak éhesek. Mutatjuk, mi vár rád.
Vadak a hegyen
Hableány: szarvas bolognai; fácánmell • zöldalma • zeller
Bonvino Borbár: Lám a Láma
Pláne Badacsony borterasz: vaddisznó ragu, tagliatelle
Laposa Borterasz: szarvas carpaccio, tárkonyos citromos hab, friss zöldség; szarvasgerinc, pisztácia kruszta, gesztenyés zeller püré, cseresznyés pecsenyelé
Istvándy Birtok és Borműhely: őzcurry chapati
Borbarátok Étterem: lassan sütött vaddisznópofa, karamellizált hagyma, zöldséges tabuleh, mustármag
Vánkos: vaddisznó pörkölt rókagombás házi nudli, vegetáriánus: rókagombás házi nudli
Tölgyes Kúria: vadkacsa rilettes; vaddisznó tarja
Kisfaludy-ház Étterem: vörösboros szarvasnyak szaftjával, kakukkfüves szarvasgombás burgonyafánkkal, ropogós zöldségekkel
Tilia Borvendéglő: fácán húsleves, húsos batyu; vaddisznó szűz, magvas-mogyorós nudli, borsóvariáció, szarvasgombás pecsenyelé