Szaniszló Hajnalka | 2019.08.23. 16:00
Könnyed gyakorlatok a Balaton-parton, melyek az egész testedet átmozgatják
Semmi sem tölt fel jobban energiával, mint a friss levegőn végzett testmozgás. Ezeket a gyakorlatokat kezdőként és haladóként is könnyen elvégezheted, akár 15 perc alatt.

Ha már elég volt a strandon lustálkodásból, kelj fel és nyújtóztasd meg magad! A nyaralás alatt sem szabad elfelejtkezni szervezetünk mozgásigényéről, még akkor sem, ha a passzív pihenés híve vagy! Nagyon fontos, hogy formában maradj és a szervezeted izomzata se veszítsen tónusaiból. Ez az egészséged szempontjából is hangsúlyos tényező kell, hogy maradjon. Az alábbi gyakorlatokat akár a Balaton partján is elvégezheted, könnyedén, 15 perc alatt, s máris átmozgattad az egész tested!

Najó, utána jöhet egy fagyi!

Ütemes szökdelés

Állj szembe a paddal, a jobb lábadat tedd fel rá. Nem kell teljesen, elég, ha csak a talpad felső harmada érintkezik vele. Szökkenj magasra, és lábtartáscsere után érkezz vissza úgy, hogy a bal lábad legyen a padon, a jobb pedig a talajon. Egy perc alatt végezz minél több ismétlést, de ügyelj arra, hogy mindig magasra ugorj, és megfeszítsd a lábizmaidat.

Még több hasznos tipp a brutálgyors eredményért, ha kockás hasat szeretnél.

Fekvőtámasz lépegetéssel

Helyezkedj el fekvőtámaszban a pad bal szélén úgy, hogy a lábaid a talajon maradnak, a kezeid pedig az ülőfelületen vannak. Ezután bal kézzel és lábbal „lépj” egyet jobbra, zárt állásba. Ezt követően jobb kézzel és lábbal „lépj” tovább, széles fekvőtámaszba. Végezz egy karhajlítást, majd lépj újra jobbra, zárt állásba. Folytasd ezt egészen a pad végéig, majd indulj el visszafelé. Ismételd oda-vissza egy percig. Figyelj arra, hogy vállaid végig a csuklóiddal egy vonalban maradjanak, és ne ejtsd be a derekad. A hasadat és farizmodat tartsd feszesen.

 

A nyaralás alatt is figyelj a táplálkozásra, mutatunk pár trükköt.

Bolgár kitörés

Állj háttal a padnak. Az egyik lábfejed tedd fel, a másikkal pedig lépj előre olyan távolságban, hogy szabályos kitöréseket tudj végezni. Hajlítsd be a lábad derékszögig, közben a testsúlyod tartsd középen. A térded ne kerüljön a boka elé, a felsőtested se dőljön előre. Ezután jöjj fel kiindulóhelyzetbe. Lábanként végezd a gyakorlatot fél-fél percig.

Itt már írtunk a Balatoni strandkaják kalória- és egyéb tápanyag tartalmáról, szakértői tanácsokkal együtt. Vigyázz velük!

Zsugorülés padon

Ülj le a pad szélére, a lábaidat húzd be a mellkasodhoz. Kezeiddel kapaszkodj a padba. Próbáld meg kinyújtani és hasból megtartani a lábaidat. A hátad maradjon egyenes, kezeiddel segíthetsz az egyensúlyozásban. Ezután húzd be ismét kiindulóhelyzetbe a lábaidat. Ismételd a mozdulatsort egy percen keresztül.

A gyakorlatokat Zelenij Linda személyi edző és indoor cycling oktató állította össze.

Forrás: mindmegette.hu

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva