likeBalaton.hu | 2021.05.18. 06:00
A balatoni vendéglátósok is elfogadják a mobilapplikációs védettségi kártyát
Már a mobiltelefonodon is elég felmutatni a védettségi kártyát, ha szállást foglaltál a Balatonnál, vagy egy vendéglátóhely belső terében fogyasztanál. Természetesen nem a befotózott kártyád lesz a belépőd, hanem egy applikáció, amit ingyenesen letölthetsz a telefonodra.

Elkészült a védettséget igazoló mobilos alkalmazás, ami a Google Playen és az App Store-ban is megtalálható, így már ezzel is igazolhatjuk, hogy megkaptuk a covid-19 elleni oltást.

Nagy segítség ez azoknak, akik nem kapták még meg az oltás után a védettségi kártyájukat, vagy nem szeretnének még egy plasztik kártyát maguknál tartani. Akinek azonban nem oltás, hanem betegség utáni védettsége van, annak ezután is a kártyáját kell bemutatni.

Neked is lehet virtuális kártyád, kattints ide a részletekért!

Balatoni körkép

Bár a hétvégén még nem volt olyan vendég, aki a mobilapplikáción keresztül mutatta be a védettségi kártyáját, természetesen a hévízi Macchiato Cafféban a jövőben ezt a lehetőséget is elfogadják, ha vendég a belső térben szeretne fogyasztani.

A keszthelyi piacon működő Pajti kávézóban az a tapasztalat, hogy még borongósabb időben is inkább a kinti teraszon ülnek le a vendégek, valahogy ez hiányzott jobban a bezártság alatt. Természetesen védettségi kártyával és applikációval is fogyaszthatunk a benti térben, nem tesznek különbséget a két igazolási forma között, de még nem volt olyan vendégük, aki a mobiltelefonos alkalmazást mutatta volna be.

A badacsonyi Hotel Bonvino Wine Spa Hotelbe a következő hétvégén érkeznek olyan vendégek, akik előre jelezték, hogy az applikáción kívánják bemutatni a védettségi kártyájukat, ami a recepción történő bejelentkezéskor a plasztikkártyával egyenértékű igazolás lesz.

Révfülöpön a Cselling Udvarház és Lakásétterem kibővült teraszos résszel várja szeretettel vendégeit, így többen élvezhetik a szabadban a domboldalon lévő étterem olaszos ízeit. Természetesen az apró udvarház belső terében fogyasztóknak és a szállóvendégeknek is védettségi igazolvánnyal kell rendelkezniük. Eddig nem volt olyan vendég, aki a mobilapplikáción keresztül mutatta volna be védettségi igazolását, de ha ilyen igény merül fel, itt is elfogadják ezt az igazolási formát.

A csopaki Gyropolisz egy hatalmas terasz, vagyis nem szükséges a védettségi igazolvány, így oda applikációval vagy anélkül is mehet bárki, aki egy isteni gyros-ra vágyna a Balaton parton.

A balatonlellei BL YactClubban is elfogadják majd az applikációs igazolást.

– Én már letöltöttem, de egyelőre a vendégek még nem használják. Nálunk még a kártya bemutatása működik, mert úgy látom, az emberek még nem töltötték le olyan nagy számban a telefonjukra – mondta Tóth Balázs, a Bl YachtClub vezetője. – Mi is elfogadjuk, sőt felhasználóként is alkalmazni fogom, mert nem szeretek irattárcát magamnál hordani, és örülök, hogy a telefon elég lesz az igazolásra. Egyelőre még vannak kérdőjelek, például, hogy ez elég lesz-e ennyi az igazoláshoz, vagy el kell még kérni a személyi igazolványt is – mondta Tóth Balázs.

A Balatoni Hajózási Zrt. összes meghirdetett hajózási szolgáltatása közlekedési szolgáltatásnak minősül, ezért a hatályos járványügyi szabályok betartása, így a maszkviselés és távolságtartás, kötelező. A szolgáltatások igénybevétele ugyanakkor nem kötött védettségi igazolványhoz.

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva