veol.hu | 2021.02.14. 07:00
A Balatonnál a járvány alatt is romantikázhatunk
Hol legyünk együtt a járvány idején a szerelmünkkel? Merre kiránduljunk, sétáljunk? Mutatjuk az Észak-Balaton legszívhezszólóbb helyszíneit!

Tihany – Gödrösi strand

A tihanyi partszakaszt nem csak nyáron érdemes felkeresi: a Gödrösi strand és környéke télen is rejt csodákat. A partmentén hosszan sétálva csodálhatjuk az északi-part szépségét, közben megpihenhetünk és ha bírjuk a hideget piknikezhetünk a kihelyezett padokon. Ideális választás azoknak, akik szeretnék a nyüzsgést elkerülni.

Balatonfüred – Tagore sétány

Történelmi korok szerelmesei számára nem fog csalódást okozni Balatonfüred. A sétányon és a közelben lévő utcákat járva szinte kézzel foghatóvá válik a reformkor. Ide érdemes felvenni egy elegánsabb ruhát, hogy igazán átélhessük a hely hangulatát.

Balatonfüred partja a Tagore sétányról
Fotó: Szücs Ildikó

 

Szentbékkálla – Kőtenger

Akik a természetet részesítik előnyben, igazán jól fogják magukat érezni a kőtengernél. A térség a Káli-medence legértékesebb és egyben legérdekesebb geológiai kincse. Bátrabbak az ingó kövön is megmutathatják párjuknak a bátorságukat. Kapjunk fel egy kényelmes bakancsot és járjuk be a tájat!

Szentbékkálla melletti kőtenger
Fotó: Szücs Ildikó

 

Csobánc

A Csobánc ugyan kisebb, mint a két másik tanúhegy, de csupasz lapos teteje lévén körbe nyílik a kilátás északra a Sümegi vártól déli irányban a Balatonig. Persze nem csak a panorámáért érdemes megmászni a hegyet, a csúcsra vezető út során egymást segítve szebbnél-szebb helyeket láthatunk.

Fotó: Mihály Szilvia

Olvastál már a forró csobánci csókról?

Veszprémi vár

A romantika kedvelőinek ki sem kell tenniük a lábukat a megyeszékhelyről. Az Óváros-térről felsétálva a barokk paloták övezte úton, szépen lassan igazi hercegnőknek és hercegeknek érezhetitek magatokat. Közben megállattok egy percre, hogy egy hatalmas mézeskalács szívvel fogózkodjatok! Az utatok végén csodás panoráma tárul elétek: a Viadukt, a Benedek-hely és a Völgy hármasa akár egy romantikus leánykérésre is ideális hátteret adhat.

Fotó: Pesthy Márton/ Veszprém Megyei Napló

 

Tapolca – Malom-tó

Az utóbbi években egyre felkapottabb esküvői fotós helyszín lett Tapolca belvárosa és azon belül is a Malom-tó. Az aranyhalakban gazdag vizet jellegzetes, régi korokat idéző épületek veszik körül, még egy hatalmas malomkereket is láthatunk itt. Aki a mediterrán életérzést és romantikát kedveli, annak ideális választás a város.

Fotó: Mihály Szilvia

Még egy királylányt is megmenthettek a tónál!

Balatonalmádi – Sóhajok hídja

Nem csak Velence városa, de Balatonalmádi is büszkélkedik egy Sóhajok hídjával. Szerencsére a megyénkben találhatónak nincs sötét múltja, mint az eredeteinek, ezért is népszerű a szerelmesek körében, akik rendszeresen itt találkoznak, fotózkodnak. A híd környezet is pazar, az egyik oldalon a Balaton, a másik oldalon fölénk magasodó fákkal van körülvéve.

Balatonakarattya – Magas part

A Balaton szerelmeseinek ideális kikapcsolódási hely lehet a balatonakarattyai magaspart, amit a 71-es út mellett találhatunk. A körülbelül 50 méter magasságból rálátunk nem csak a tóra, de a kenesei partra, a Fűzfői-öbölre, Balatonalmádira, Káptalanfüredre, de még a siófoki szakaszra is. Romantikus sétákhoz, de leánykéréshez is remek helyszín.

Kilátás a magaspartról
Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

 

Badacsony – Rózsakő

Aki szeretne a lánykéréshez némi mágikus segítséget, itt jegyezze el a párját! A badacsonyi rózsaköről több hiedelem is él még a köztudatban. Nevét Szegedy Rózsáról kapta, aki romantikus pillanatokban üldögélt itt Kisfaludy Sándorral.

Fotó: Mihály Szilvia

A helyiek természetesen egy szőlőfajtát is elneveztek róla és egyesek szerint a kőnek különleges képessége van:
„Hogyha egy leány meg egy legény ráül a kőre, háttal a Balatonnak, egymás kezét fogva, még abban az évben egymáséi lesznek. De az is elég, ha a leány ül a kőre háttal a tónak, rágondol szerelmesére és felsóhajt. Akire gondol, annak a szíve érte fog dobogni.”

Nyitókép: Olvasói fotó / Janzsó Boglárka
Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva