Szaniszló Hajnalka | 2019.08.16. 16:30
Hegy, víz, bor, szerelem – jön a Rózsakő fesztivál
Tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre Badacsonyban a Rózsakő Fesztivál.

A zenei fellépők mellett a borvidék borászai is bemutatkoznak, megkóstolhatjuk majd a Badacsonyi-hegy jellegzetes borát, a rózsakőt.

A Rózsakő környezetében élvezhetjük a a növények egyre zöldebb és virágosabb pompáját, az éledező Balaton közelségét és persze a szerelemet. A kőről több hiedelem is él még a köztudatban. Nevét Szegedy Rózáról kapta, aki romantikus pillanatokban üldögélt itt Kisfaludy Sándorral. A helyiek természetesen egy szőlőfajtát is elneveztek róla és egyesek szerint a kőnek különleges képessége van. Hogyha egy leány meg egy legény ráül a kőre, háttal a Balatonnak, egymás kezét fogva, még abban az évben egymáséi lesznek. De az is elég, ha a leány ül a kőre háttal a tónak, rágondol szerelmesére és felsóhajt. Akire gondol, annak a szíve érte fog dobogni.

Szegedy Róza nyomába eredtünk, hogy kiderítsük a badacsonyi legendát. Kattints!

Itt írtunk róla részletesebben.

A Rózsakő fesztivál első napján, augusztus 17-én, szombaton fellép többek között Karda Beáta és a Chane Cover Band, de lesz retro party a Syconor Band tolmácsolásában.

További balatoni legendákról is olvashatsz, itt!

Vasárnap már kora délután elkezdődik a programkavalkád. Magyar popslágereket hallhatunk majd Kapitány Peti tolmácsolásában a badacsonyi parkban. Utánuk a Megarox Társulat gálaműsora kezdődik: ők operetteket és friss, mai slágereket is játszanak majd, hogy aztán átadják a terepet a Folk On 45-nek, akik népdalköntösbe bújtatják a popslágereket. Utánuk a település polgármestere mond majd ünnepi köszöntőt, aztán pedig a legnagyobb rockslágerekkel jön a B52 nagykoncert a badacsonyi nagyszínpadon. Az estét latin fesztivál zárja.

Hétfőn sláger koktél, blues szerzemények és Demjén Ferenc legszebb dalai is megszólalnak majd a színpadon, mindezt pedig utcabál zárja. Kedden, táncos showműsor, cigányzene, operettgála, a Mokka Band és az Unisex együttes szórakoztatja majd a vendégeket.

Bár az Unisex zenekar már nem Szekeres Adrien énekesnővel az élen zenél, azért ez a dal biztosan elhangzik majd:

Az egész fesztivál ideje alatt látogatható a szórakoztató élménypark, az Egry József emlékmúzeum, a Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum, a Folly Arborétum és a Badacsony városnéző kisvonat is.

Egry Józsefről, a Balaton festőjéről itt írtunk részletesebben.

Még több infó a városnéző kisvonatról itt.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva