likeBalaton.hu | 2021.04.14. 17:00
A hideg sem volt akadály! Hatalmas pontyok akadtak horogra a Balatonon
Szélvihar és hóesés is tarkította Szoják Benedek pecázását, mégis sikerült több halat is horogra akasztania Balatongyöröknél. A legnagyobb ponty súlya 21,65 kg volt. Szántódnál pedig Sebestyén András fogott ki egy 20,02 kg-os példányt.

Hiába a rossz idő, a Balaton ilyenkor is adja a nagy pontyokat. Az elmúlt időszakban két 20 kg fölötti fogásról is beszámolt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

– A viharos időjárás nem könnyítette a dolgunkat, éjjeli mínuszokat és olykor még havazást is kaptunk – írta Facebook oldalán Szoják Benedek, aki szerint a hideg víz ellenére is rengeteg halat fogtak.
Számszerűsítve közel 500 kiló összfogással, és bőven 13 kiló feletti átlagsúllyal zárták tavaszi túrájukat.

A legnagyobb tőponyt súlya 21,65 kg volt.

Szoják Benedek Horgásztársunk balatongyöröki 20 felettije. A képeken látható masszív pikkelyes 21,65 kg-ot nyomott…

Posted by Balatoni Hal on Tuesday, April 13, 2021

 

A Balatoni Hal Facebook oldalán arról is beszámol, hogy Sebestyén András Szántód térségében vetette be a végszerelékeit. Egy remek, egészséges pikkelyest fektetett bölcsőbe, amelynek súlya 20,02 kg volt.

Sebestyén András Szántód térségében vetette be a végszerelékeit. Egy remek, egészséges pikkelyest fektetett bölcsőbe,…

Posted by Balatoni Hal on Wednesday, April 14, 2021

 

A bojlis horgászok kötelesek bejelenteni a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársainak a 20 kg feletti fogásokat. Ilyenkor elvégzik a hivatalos mérlegelést, majd ezután visszaengedik a tóba a hatalmas halat, így attól fogva bárki próbálkozhat akár ugyanannak a halnak a kifogásával is.

A likeBalaton.hu-n korábban már írtuk, hogy a hivatalos balatoni pontyrekord jelenleg 32,22 kg. 2020 novemberében Németh Attila horgász Szepezdnél fogta ki a ma is rekordnak számító tükörpontyot. Erről itt lehet olvasni!

Nyitókép: Facebook/Balatoni Hal

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva