2018.08.26. 10:00
A LikeBalaton ajánlja - egy pohár jó bor
Imádod a balatoni borokat? Szívesen mennél borkóstolóra, vagy gyönyörködnél a kilátásban egy-egy borteraszról? Ez az összeállítás neked készült.

Bor- és Fröccsfesztivál
A balatoni borok legjavát felsorakoztató fesztivál, amely a helyi és környékbeli borászatokkal, különleges ételekkel várja a látogatókat a Nagystrandon.

Családi borászatok: Papp Pincészet
A vonyarcvashegyi Papp család több nemzedék óta szőlészkedik-borászkodik, így arról is mesélt apa és fia, hogyan változtak a fogyasztói igények az elmúlt évtizedek alatt, s az is kiderül, hogy nem csak a bookrnak, a fogyasztóknak is érnie kell.

Ilyen borozgatni a sétányon
Kell annál jobb, mint egy pohár borral a Balaton-parton ücsörögni, beszélgetni, vagy nézni a vizet? Balatonfüreden a borhetek ezt a páratlan élményt is kínálja a jó borok mellé, de vannak kézműves árusok, lehet enni főtt ételt is, és a boros pavilonoknál hagyományosan zsíroskenyeret is kapni.

Családi borászatok: Rádi-pincészet
Cserszegtomaji és gyenesdiási szőlőterületeken gazdálkodik a Rádi család. Kizárólag fehérborokat állítanak elő – de a fogyasztők ízléséhez igazodva rosét is kínálnak. Több nedűjüket válsztották már egy-egy település vagy szervezet borává. A családi gazdaságban már évszázadok óta nemzedékről-nemzedékre száll a tudás és a munka.

Balatoni bortörténetek
A balatoni borvidékek érdekes és értékes múltra tekintenek vissza. A kezdetek is koraiak: a szőlőművelést a rómaiak honosították meg a Balaton környékén. Erről tanúskodnak a pannóniai szőlőmag-leletek, s a balácai szüretjelentés falfestmény is. Egy római katona sírján található felirat megörökítette azt is, hogy hány szőlőtőkét ültetett balatoni birtokán.

A Város Bora
Idén a Szabó és Fia Pince 2017-es évjáratú olaszrizlingje lett Balatonfüred Város Bora. A megtisztelő cím mellett ez azt is jelenti, hogy ebben az évben a város vendégeinek ezt a bort ajándékozza, és ezt a bort kínálja rendezvényein.

Megízlelni a világot
Megcsodálni színét, érezni illatát, ízlelni zamatát, s közben megismerni a helyet, ahol született a nedű – mindezt magában rejti egy-egy borkóstoló program. A Balatonnál számos helyen ismerkedhetünk a térségi borvidékek nedűivel, hazánk más részeiből és távoli országokból származó borokkal is.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva