Szaniszló Hajnalka | 2021.07.15. 08:00
Az egyik csúcshétvége lesz most a Balatonnál, mutatjuk a legjobb programokat
Nyár, napsütés, vízbe csobbanás, vízibickli, fagyi, lángos, hekk, és persze színes programokkal is vár a Balaton. Hétvégi balatoni programajánló.

Időjárás a hétvégén

Szombat

Gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé, akár több alkalommal lesz zápor, zivatar, akár tartós eső is.

25-26 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Vasárnap

Marad az erőteljes gomolyfelhő-képződés és szórványosan további záporra, zivatarra van kilátás.

29-30°C körül valószínű a hőmérséklet csúcsértéke.

 

Most pedig jöjjön a hétvégi balatoni programajánló!

Fotó: Freepik

 

Július 17., szombat

XXI. „Jazz és a Bor” fesztiválja 2021, Balatonboglár, július 14-17.

A négy nap alatt minden este nyolc órától kezdődnek a koncertek és a Dél-Balatoni Borvidék borászai és vendégeik várják a látogatókat.

Gyenesdiási Bornapok, Gyenesdiás, június 15-17.

A Bornapokon nem csak finom borok és gasztro ínyencségek várnak, kora estétől késő éjszakáig szórakoztató műsorok és koncertek várják a vendégeket.

Villa Filip Napok, Révfülöp, július 16-17.

A 29. Villa Filip napokat Révfülöpön a szabadtéri színpadnál kerül megrendezésre. Könnyű- és komolyzenei rendezvények, utcabálok, folklór programok, táncbemutatók és gyermekprogramok várják az érdeklődőket.

Fehér Szalag Nagydíj és Classic Round futam, Balatonfüred

A Fehér Szalag a Kékszalag Fesztivál egyik rendezvénye. A nagy tókerülő bemelegítőjeként is emlegetett versenyre egy héttel a Kékszalag előtt kerül sor, ahol a versenyzők kipróbálhatják magukat és felszerelésüket a Balaton keleti medencéjében, mielőtt nekivágnának a tó megkerülésének.

Fehér Szalag 2017
Fotó: Szántó Áron/MVSZ

 

Egy csendes fürdőváros bűnös titkai, Keszthely

A korabeli bűnügyi hírek és tudósítások adják a „fekete séta” történeteit, amelyek a XX. század első évtizedébe kalauzolják el az érdeklődőket.

Fotókiállítás és művészeti előadás, Paloznak

A veszprémi Vár Ucca Műhely folyóirat szervezésében művészeti előadásra várják az érdeklődőket július 17-én, szombaton 19 órakor a paloznaki Szent József Ház kiállítótermébe.

Hősök, Krúbi, BSW koncert, Keszthely

2021 nyarán millió élményt kell bepótolnunk, táncolj a homokban, bulizz a Viviera koncertjein.

Zenenyár, Alsóörs

Az alsóörsi Református templom ad otthont a Református Zenenyár rendezvénysorozatnak 2021. július 17 – augusztus 16. között, amelyen komoylzenei koncerteket élvezhet a közönség.

Zaporozsec koncert, Szgiliget

A Zenés estek a Balaton várában programsorozat nyitókoncertjén a lemenő napot csodálva hallgathatod a Fonogram díjas dalokat.

Paloznaki anzix 2010. filmvetítés, Paloznak

Paloznak anzix 2010. címmel filmvetítésre invitálja az Önkormányzat a kedves érdeklődőket július 17-én a paloznak Tájház udvarára.

Bëlga + Krúbi – BalatonPart, Balatonvilágos

„Ha 20-as vagyok az a baj, ha 30-as vagyok, az a baj…” Jűlius 17-én a Bëlga szövegel és zenél a BalatonPart színpadán, Balatonvilágoson.

Ultra Color, Siófok

Siófok, készülj! A valaha volt legszínesebb éjszaka vár rád.

Supernova Techno pres. INGRID EXTENDED, Siófok

Az olasz Ingrid 3 órás szettel várja a Balaton partján a techno szerelmeseit. A olasz csizma egyik dögös techno dj-je, INGRID csapatja a sajátos kedves, savas stílusában.

MAJKA & CURTIS ráadás, Siófok

MAJKA & CURTIS újra a Plázs színpadán, a vendég ezúttal Pápai Joci lesz. A képernyőn 15 éve megismert Majka zenei karrierje is magasan ível. Olyan híres rap és RnB előadókkal készített közös lemezeket, mint Dopeman, Pápai Joci, vagy Tyson. Curtis-szel készített nagy sikerű, Fonogram-díjas Belehalok című dal évek óta a rádiók kedvence, a YouTube-on is közel 50 milliós nézettséggel büszkélkedhet.

 

Július 18., vasárnap

Bárány Boldizsár – Nyáry Báb, Balatonfenyves

Szabó Magda népszerű mesehőse nem szeret iskolába járni. Tűzkő Sándor és Nyáry Detti előadása.

Reformkori séta, Balatonfüred

A sétán a résztvevők a történelmi hangulatú épületek történetein túl, érdekfeszítő anekdotákat hallhatnak a híres színésznőről, Blaha Lujzáról vagy az Arany ember című könyv legendás írójáról, Jókai Mórról, valamint a legelsőnek mondott 1825-ös Anna-bálról és a hozzá fűződő hagyományokról.

Zene a Zöldben: Hungarikum Együttes, Siófok

Madárcsicsergés, selymes fű, jó levegő és lágy zene. Ez a Zene a Zöldben. Július 18-án a Hungarikum Együttes koncertezik a Jókai parkban.

Budapest Bár, Szigliget

A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból, örömzenét játszanak a nyitott füleknek. Gyere el a szigligeti várban megrendezendő, ültetett koncertre.

 

Egész hétvégén látogatható programok

Sörsétány Hévízen, július 14-18.

Egy forró nyári napon nincs jobb hűsítő egy jéghideg pohár sörnél! Vagy mégis? Két pohár sör? Vagy egy korsó?

V. Balatonföldvári Sörnapok, Balatonföldvár, július 14-18.

A kiállítók komoly arzenállal érkeznek, hisz lager, lambic, pilseni, APA, IPA, EPA, barna, félbarna, gyümölcsös, szezonális, alkoholmentes és búza söröket is prezentálnak magyar, angol, belga, német és cseh honból, a teljesség igénye nélkül. Közel 25 kiállító több mint százféle csapolt és üveges sörrel várnak mindenkit a nyár idusán, a balatonföldvári Fesztiváltéren, közvetlenül a Balaton partján.

Folkfeszt Keszthelyen, július 16-18.

A keszthelyi Folkfesztiválon többszörösen díjazott néptánc- és népzenei együttesei és néptánc csoportjai mutatkoznak be. A műsorok mellett kirakodóvásár és játszóház is várja az érdeklődőket.

Érzékenyítő fesztivál a veszprémi színházban, Veszprém, július 16-18.

Fővárosi színházak előadásai, segítő beszélgetések és sok izgalmas program várja az érdeklődőket a negyedik Lélektől lélekig – Érzékenyítő fesztiválon.

Györökkévalóság – fotókiállítás, Balatongyörök, július 22-ig

Marton Tamás fotókiállítása Balatongyörök szépségét mutatja be, felvillantva azokat a csodálatos pillanatokat, melyeket a művész kameráján keresztül örökített meg.

„A gyepek titkai” fotópályázat vándorkiállítás, július 31-ig, Keszthely

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket 2021. július 1-31. között a Kis-Balaton Látogatóközpontban megrendezésre kerülő „A gyepek titkai” fotópályázat vándorkiállításra. A fotópályázat célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növényfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, illetve megőrzésük fontosságára.

Az én világom – fotókiállítás, Balatonfenyves, augusztus 15-ig

Kiállítás Máté Milán természetfotóiból Balatonfenyvesen, a községháza nagytermében. A berek vadvilága egyenesen lenyűgözi. Máté Milán fotókat készít, hogy saját élményeiből egy-egy pillanatot megmutasson azoknak is, akik nem lehetnek személyesen részesei a berek történéseinek: vidrák, jégmadarak, toportyánok, cigányrécék, vaddisznók, rókák, szarvasok és vadmacskák életébe segít bepillantani.

Kisfaludy Színházi Nyári Esték, augusztus 19-ig, Balatonfüred

Várja a színház és kultúra szerelmeseit Balatonfüreden a Kisfaludy Színházi Nyári Esték programsorozat. Több helyszínen színházi előadásokat, koncerteket és meseelőadást is élvezhet a közönség.

Nyári programsorozat a zánkai strandon, Zánka, augusztus 20-ig

Hétvégi zenés programokkal, koncertekkel, strandmozival, élő adással várja Zánka az érdeklődőket július 3-tól augusztus 20-ig.

Tájházi szerdák, Balatonkenese, augusztus 21-ig

Minden szerdán egy népi mesterséget ismerhetnek meg az érdeklődők Balatonkenesei Tájházban. Utána kézműves játszóház várja a résztvevőket.

Levendulaszüret Kőröshegyen, Kőröshegy, augusztus 22-ig

Nem kell Franciaországig utaznod, hogy végtelen levendulamezőket láss! Kőröshegyen fantasztikusan hosszú időn keresztül és elképesztően nagy területen terem az illatos levendula.

Tihanyi Szabadtéri Játékok, Tihany, augusztus 28-ig

A 2004-ben elindított Tihanyi Szabadtéri Játékok idén július 2. és augusztus 26. között várja színvonalas előadásokkal a közönséget.

Richter Flórián cirkusz 2021, Zamárdi, augusztus 28-ig

Adrenalinnal dúsított cirkuszi show műsor nemzetközi díjnyertes produkciókkal, gyönyörű lovakkal, tevékkel, zebrákkal és Magyarország leghíresebb elefántjával, Szandrával.

Fotó: Richter Flórián cirkusz hivatalos

Fürdőélet a nagy háborúban, június 5-augusztus 29., Keszthely

A Balatoni Múzeum vándorkiállítása visszarepít a múltba, a boldog békeidők hangulatos fürdőéletének változását mutatja be az első világháború alatt. Izgalmas, néha szinte sokkoló képek elevenítik fel dédszüleink életét.

Balatonfüred 50 – Kiállítás, 2021. június 5.-2022. január 9., Balatonfüred

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva