likeBalaton.hu | 2023.03.13. 09:00
Balatoni időjárás a március 13-i héten
A balatoni időjárás részletei a március 13-i héten.

Orvosmeteorológia

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, azonban a légkörnek melegfronti jellege lesz, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

 

Balatoni időjárás hétfőtől péntekig

Hétfő

Melegfronti felhőzet érkezik nyugat felől, melyből csapadék sehol sem alakul ki. A déli, délnyugati szél nagy területen erősödik meg. 11-18 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Kedd

Eleinte változóan, majd késő délutántól erősen felhős lesz az ég. Este nyugat felől egyre többfelé alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. Estig a déli, késő estétől az ÉNy-i szél erősödik meg. 15-20 fok valószínű.

Szerda, március 15.

Nemzeti ünnepünk napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte a Dunántúlon, majd a középső és a keleti tájakon többfelé alakul ki eső, zápor, a hegyekben havas eső, hó is lehet. Nagy területen fokozódik viharossá az ÉNy-i szél. Reggel 7, délután már csak 3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök

Nyugat felől tovább csökken a felhőzet, már csak hajnalban délen és keleten valószínű csapadék. Délutánra egyre több helyen süt ki a nap. Erős marad a légmozgás. 5-12 fok várható.

Péntek

Bár a napos és a felhős időszakok váltják egymást, tovább csökken a felhőzet és az ország nagy részén már 10 fok körül is lehet a hőmérséklet. Hajnalban sem várható fagy.

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva