lakaskultura.hu | 2022.07.16. 10:00
Balatoni nyár: szörfkunyhó a tóparton
Ma már csak elvétve találni olyan nyaralót, amelyhez saját partszakasz tartozik, stéggel és egy kis öböllel. Ennek a tóparti kis lakásnak a belső terét a természet közelsége, a különleges hangulat és a tó örökké változó vize ihlette.

A társasnyaraló nagy divat volt Magyarországon a 70-es években. Baráti családok, rokonok vásároltak kis ingatlanokat egy tömbben, hogy aztán szomszédokként szabadidejükben pezsgő társasági életet élhessenek.

Óriáis kincs a csodás panorámát nyújtó saját stég. Tökéletes hely a kikapcsolódásra, érthető, hogy évek múltán sem tudnak betelni vele a tulajdonosok
Fotó: Gosztom Gergő

 

Ez a vidám lakás egy balatonakarattyai házban található, amelyet egykor vendéglátónk nagyapja épített, ráadásul a szüleinek jelenleg is van benne egy ingatlanuk. Nem csoda, hogy amikor eladóvá vált az egyik 30 m²-es nyaraló, Csilláék tétovázás nélkül, azonnal megvették.

A bepolcozott falfülke a színre festésnek köszönhetően hangsúlyos látványelemmé vált, amely a rajta elhelyezett tárgyakat is kiemeli
Fotó: Gosztom Gergő

Karibi hangulat, magyar retró

– Szerettük volna újjávarázsolni a belső teret, de úgy, hogy megússzuk a nagyobb felújítást. A munkához Vörös Kati lakberendező segítségét kértük. Korábban már többször dolgoztunk együtt, és nagyon jó kapcsolat alakult ki közöttünk – meséli a tulajdonos.

A meglévő elektromos kiállás nem volt jó helyen, de a tervező egy mennyezeti kampó segítségével átemelte a gömblámpát az étkezőasztal fölé
Fotó: Gosztom Gergő

 

A tervező a megrendelők igényeihez igazodva készítette el a terveket, átgondolta, mi az, amihez feltétlenül hozzá kell nyúlni, mi az, amit elég egyszerűen átfesteni, és milyen bútorok tennék az enteriőrt vidámmá, ugyanakkor harmonikussá és kellemessé.

 

 

A konyhában feldobja a látványt a piros, fémvázas felső szekrény, amelyhez remekül passzol a narancsos árnyalatú bejárati ajtó
Fotó: Gosztom Gergő

 

– A család három kamasz gyermeke azt kérte, hogy a szörfös életérzés jelenjen meg a térben, ezért a színek és a formák a karibi szörfkunyhókat idézik; utóbbiak hangulatát ötvöztem a jellegzetes magyar retró elemekkel, a 70-es években emelt épület stílusával összhangban – emlékszik vissza Kati.
A szakember a természeti környezet frissességét a menta, a víz és a parti homok színeinek segítségével hozta be a nyaralóba.

 

 

Fotó: Gosztom Gergő

 

 

Forrás: lakaskultura.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva